Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Évekig dolgozott fogorvosként a balatoni áldoktor

Ku­ruzs­lás miatt emelt vádat a Veszp­rémi Ügyész­ség egy 53 éves férfi ellen, aki or­vosi dip­loma és en­ge­dé­lyek nél­kül, magát fog­or­vos­nak ki­adva prak­ti­zált éve­ken ke­resz­tül. A pá­ci­en­sek vi­szont soha nem pa­nasz­kod­tak a mun­ká­jára!

Hihetetlen, de igaz: évekig dolgozott fogorvosként egy álldoktor Balatonfüreden! Az 53 éves férfi még 2010-ben alapította a cégét, ahova több orvost is felvett, ám neki magának se végzettsége, se engedélye nem volt. A Veszprémi Ügyészség tájékoztatása szerint a férfi a rendelőben dolgozók és hozzá forduló betegek előtt is azt a látszatot keltette, hogy fogorvos, így vállalt foghúzást, fogtömést, gyökérkezelést, korona felhelyezést és gyógyszeres kezelést is.

Március elején emeltek vádat a kuruzsló ellen, viszont a vádirat nem tartalmazza, hogy az álldoktor szakmai hibákat követett volna el, azaz nem volt gond a munkájával. A Ripost megtudta, hogy a balatonfüredi férfira soha nem volt panasz.

Mi ezzel a baj ha jól csinálta a dolgát?! Újabb bizonyíték arra, hogy nem a papír teszi a szakembert

– védte meg a kuruzslót egy helyi férfi az Omegahírek oldalán.

Évekig dolgozott fogorvosként a balatoni áldoktor

Ha az álldoktort elítéli a bíróság, akár három év börtönt is kaphat. Ám ha jelentkezik egy olyan korábbi beteg, akinél valamilyen  egészségkárosodást okozott, súlyosbíthatják a büntetését.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A hét hülyéje: Egy szervdonor-cég furgonját rabolta ki!

Mazsi

Felháborító baleset Szentendrén – ezt a BMW-st keresi most egy ország

Edit

Járványügyi vizsgálat indult Orfűn a fesztiválozók tömeges rosszulléte miatt

Géza