Hirmagazin.eu
Főoldal » Évek óta küzd az igazáért: az anyakönyvvezető zaklatásért jelentette fel a polgármestert, mégis ő lett a közellenség..
Életmód hírek

Évek óta küzd az igazáért: az anyakönyvvezető zaklatásért jelentette fel a polgármestert, mégis ő lett a közellenség..

Torony — Hiába küzd három éve igazáért egy tyukodi anyakönyvvezető, most már ott tart, hogy jóformán ő lett a közellenség, pedig a gyanú szerint pont ő az áldozat.

 

Németh Kiss Pálma zaklatás miatt tett feljelentést a település polgármestere ellen, a vizsgálat ebben az ügyben folyik.

Amíg idehaza csak lassan csordogálnak ezek az ügyek, külföldön sokmilliós vagy akár milliárdos perek elé nézhet az, aki kolléganőjét próbálja molesztálni. A világ egyik legnagyobb gyorséttermi láncát, a McDonald’sot 500 millió dollárra, azaz 150 milliárd forintra perelik.

A keresetet két floridai nő adta be, akik állítják, az éttermekben állandó szexuális zaklatásnak voltak kitéve, fogdosták vagy épp szóban zaklatták őket.

Jamelia Fairley és Ashley Reddick 5000 nő nevében vitte jogi útra a történteket.

Idehaza néhány napja az ugytudjuk.hu írta meg, hogy Torony polgármestere ellen feljelentést tettek szexuális zaklatás gyanúja miatt. Állítólag a képviselő-testület egyik tagját elektronikus úton és személyesen is zaklatta a felettese.

Németh Kiss Pálma Tyukod polgármesterét jelentette fel. Évek óta nyomoznak /Fotó: FacebookNémeth Kiss Pálma Tyukod polgármesterét jelentette fel. Évek óta nyomoznak /Fotó: Facebook

„Az eset körülményeit a Kőszegi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja”

– tudatta lapunkkal a rendőrség.

Németh Kiss Pálmánál még 2017 nyarán telt be a pohár, és feljelentette felettesét, Tyukod polgármesterét. Az özvegyasszony állítása szerint a településvezető hivatali időben a falhoz szorította és fogdosta. Az ügy a Csengeri Rendőrkapitánysághoz került, ott a nagyközség vezetőjét tanúként hallgatták meg, majd februárban lezárták az ügyet, mondván: nem történt bűncselekmény. Németh Kiss Pálma azonban nem hagyta annyiban: panaszt nyújtott be a nyomozás lezárása miatt, aminek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyt is adott, és elrendelte a vizsgálatok folytatását.

– Hivatali visszaélés, kényszerítés és szeméremsértés miatt folyik a nyomozás, immáron három éve.

Én azóta is ugyanott dolgozom, hiába nem szól hozzám senki, hiába próbálnak eltávolítani a helyemről – jegyezte meg lapunknak Pálma, a település anyakönyvvezetője.

Az asszony nem akarja feladni a harcot. Szeretné, ha kiderülne, mit tettek vele.

– Én most minden olyan nőért harcolok, akit valaha így zaklattak. Hiába nem erőszakolt meg, úgy érzem, hogy az eddig élt tisztességes életem ennyi volt. A szégyenérzet dolgozik ilyenkor az emberben, és szerintem zajlik le abban a nőben is, akivel Toronyban történhetett hasonló. Nem szabad megfutamodni, legyen bárki a zaklató, nem lehet ezt szó nélkül hagyni – fakadt ki.

A munkahelyi zaklatásról pontos adatok nincsenek, hiszen az érintettek közül nagyon kevesen beszélnek róla. Az MSN tavalyi felmérése szerint a munkavállalók harmadát érte már zaklatás a munkahelyén, csak a nők körében azonban ez az arány még magasabb, 45 százalék.

A viccekből is baj lehet

Meglepő eredményeket hozott egy felmérés arról, hogy a magyarországi munkavállalók számára mi meríti ki a zaklatás fogalmát. A szexuális szolgáltatás kérését a megkérdezettek 94 százaléka sorolta ide, a kéz rátétele a lábra 71 százalék szerint tartozik e fogalomba, míg 45 százalék szerint szexuális zaklatás a női mell bámulása is, 33 százalék szerint a szexista viccek mesélése is kimeríti e fogalmat.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Levél önmagamnak azután, hogy elhagytak

Mazsi

Kiderült, ez a gyümölcs a legjobb nyári vitaminforrás

Mazsi

Guinness-rekord az Indexnél: négy napig volt vezérigazgatója a lapnak

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------