Hirmagazin.eu
Főoldal » Évek óta kihaltnak hitt állatot rögzített a kamera: a kutatókat is meglepte a felvétel – videó
Állatvilág

Évek óta kihaltnak hitt állatot rögzített a kamera: a kutatókat is meglepte a felvétel – videó

A gyönyörű nagymacska felbukkanása igazi szenzációnak számít.

parduc1
Sajnos manapság egyre több faj kerül a kihalás szélére, vagy már csak rezervátumokban, állatkertekben élnek példányok alacsony számban. A Srí Lanka-i fekete párducokról is sokáig azt hitték, hogy végleg eltűntek.

Néhány évvel ezelőtt egy csapdában találták meg elpusztulva azt az állatot, amiről azt gondolták, hogy az utolsó egyed volt a szigetországban, így kihaltnak nyilvánították a fajt Srí Lankán.

Sikerült videóra venni az állatokat

Bár amikor szinte mindenki lemondott a gyönyörű vadállatokról, a Srí Lanka-i vadon élő állatok védelmével foglalkozó minisztérium, a DWC nemrég bejelentést kapott az Ádám-csúcsi erdők közelében élőktől, miszerint fekete párducokat láttak szabadon sétálgatni.

Az információ mindenkit felcsigázott, és a DWC kameracsapdákat állított az erdőkben. A felvételek nem sokkal később olyasmit mutattak, ami mindenkit meglepett: a kihaltnak hitt állatokból egy hímet, egy nőstényt és két kölyköt is sikerült lencsevégre kapni!

Ezért különleges a fekete párduc

Ezek a különleges és gyönyörű vadmacskák egy genetikai mutációnak köszönhetik külsejüket, nem alkotnak külön fajt, a jaguárok és leopárdok fekete példányai. A melanizmus miatt alakult ki elegáns színük, ennek eredménye a nagyon sötét szőrzet, azonban a leopárdokra jellemző pöttyök is halványan kirajzolódnak a bundájukon.

parduc2

Fotó: Byrdyak / Getty Images Hungary

A DWC szerint a világ nyolc párducfaja közül a Srí Lanka-i leopárdok különösen egyediek és veszélyeztetettek alacsony számú populációjuk miatt. A fekete párducok színe a sötét, sűrű növényzetű erdőkben nagymértékben segíti a vadászatot, a bozótos afrikai szavannákon viszont a pöttyös leopárdok tudnak jól érvényesülni, ha zsákmányszerzés a cél.

femina, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A ketrecben szaltózó hörcsög az internet új sztárja

Edit

Szobrot kapott a tacskó, aki feláldozta életét egy 10 éves kislány megmentéséért

Edit

Kínai tudósok emberi géneket ültettek majmok agyába

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------