Hirmagazin.eu
Főoldal » Európának meg kell találnia azt a politikai irányt, amivel meg tudja védeni magát a migrációtól – videó
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Európának meg kell találnia azt a politikai irányt, amivel meg tudja védeni magát a migrációtól – videó

Másfél nap alatt több mint négyszázan próbáltak bejutni illegálisan Magyarországra, ami magas szám, még az elmúlt hetekben indult bevándorló-rohamhoz képest is.

Bács-Kiskun megyében tartóztatták fel a legtöbb embert, de már nem csak Szerbia felől jönnek, hanem észak-keleten, a magyar-román-ukrán hármas határ közelében is buktak le bevándorlók. Az ünnepek alatt is rengeteg dolguk lesz a rendőröknek és a katonáknak a határnál, az egész balkáni útvonalon hasonló a helyzet – hangzott el az M1 Híradójában.

A rendőrség honlapján szombat reggel egymást követték a bejegyzések a péntek éjjel feltartóztatott migránsokról. A rendőrök és a katonák összesen

225 határsértőt kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron,

aztán szombat délig újabb százat.

Négyszáz illegális bevándorló próbált meg sikertelenül Magyarországra jutni

A múlt hétvégén is négyszáz illegális bevándorló próbált meg sikertelenül Magyarországra jutni. Pár hónapja még Szerbia–Bosznia és Albánia–Montenegró–Bosznia-Hercegovina–Horvátország volt az illegális bevándorlók két fő útvonala, de a horvát határnál kiépített egyre komolyabb technikai felszereltségtől tartva

Magyarország felé vették az irányt a bevándorlók.

Idén eddig több mint 13 ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák, ami duplája a tavalyinak.

Ausztriába tavaly szeptembertől mostanáig mindössze ezer migránst tartóztattak fel a határokon és 120 embercsempészt fogtak el. A határvédelem a szomszédos országnak több mint 300 millió eurójába, csaknem 100 milliárd forintjába került.

Elképzelhetetlen méreteket ölt majd a bevándorlás

A XXI. Század Intézet elemzése szerint tovább erősödik majd 2020-ra az idei év második felében érzékelt fokozódó migrációs nyomás Magyarország és Európa határainál. Azt írták: a balliberális állításokkal szemben a következő évtizedekben elképzelhetetlen méreteket ölt majd a bevándorlás: több százmillió ember is útra kelhet 2050-ig.

Úgy fogalmaztak:

Európának minderre fel kell készülnie,

és meg kell találnia azt a politikai irányt, aminek köszönhetően meg tudja védeni magát a tömeges migrációtól.

Túlzsúfoltak a befogadótáborok

Feldöntött lakókonténerek, mobil wc-k, szemetes kukák, hatalmas kövek és barikádok az úton. Ezek maradtak a szamoszi befogadótáborban a csütörtök esti összecsapások után.

A görögországi táborban csaknem 300, főként afrikai migráns tüntetése torkollott erőszakba a hét közepén. A bevándorlók követelték, hogy

a görög hatóságok vigyék át őket hajóval a szárazföldre,

ahonnan továbbmehetnének Nyugat-Európába.

Óriási a zsúfoltság jelenleg a görög szigeten, a 650 főre tervezett táborban több mint 7500-an laknak. Nem jobb a helyzet további négy Törökországgal szomszédos görög szigeten sem, már több mint 41 ezren várnak arra, hogy a szárazföldre jussanak.

A migrációs nyomás hónapról hónapra erősebb, a téli időjárás ellenére is egyre több illegális bevándorló érkezik Törökország felől.

Folyamatos az utánpótlása a migránsoknak

A másik tengeri útvonalon is folyamatos az utánpótlása a migránsoknak. Mostantól

a See Watch 3 nevű NGO hajó is újra segítheti az illegális migránsok bejutását az unióba.

Az olasz hatóságok úgy döntöttek, hogy szabadon távozhat Licata kikötőjéből a júliusban lefoglalt jármű.

Az olasz kormány azzal, hogy engedi kikötni a partjainál a nem kormányzati szervezetekhez tartozó csempészhajókat, csak újabb lökést ad az illegális migrációnak – erről beszélt Szomráky Béla Olaszország-szakértő az M1-en.

Jelenleg még további három lefoglalt NGO-hajó vesztegel olasz kikötőkben, de elemzők szerint várhatóan azok is újra kifuthatnak.

M1, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Meghalt egy nő Tatabányánál

Mazsi

Meghalt egy kamionos az M3-ason

info

Kisiklott egy villamos Zuglóban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------