Hirmagazin.eu
Főoldal » Európának be kellene fogadnia a migránsokat a Sea-Watch kapitánya szerint – videó
Külföld

Európának be kellene fogadnia a migránsokat a Sea-Watch kapitánya szerint – videó

A hajó kapitányát csütörtökön hallgatta meg az olasz ügyészség.

Ő volt az, aki a tiltás ellenére kötött ki Lampedusa szigetén több tucat afrikai bevándorlóval a fedélzeten. A migráció folyamatos téma az uniós szerveknél is. Az Európai Parlament már második ülésnapján is tárgyalt róla. Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője arról beszélt, hogy a szigorúbb határvédelem miatt kevesebb bevándorló halt meg a Földközi-tengeren – közölte az M1 Híradója

Hatalmas médiaérdeklődés mellett érkezett meg a szicíliai Agrigento ügyészségére Carola Rackete. A Sea-Watch 3 nevű hajó német kapitányát az ügyészek órákon keresztül faggatták a civil csempészhajó néhány héttel ezelőtti, állítólagos tengeri mentőakciójának részleteiről.

A Sea-Watch június 29-én, az olasz hatóságok tiltása ellenére kikötött Lampedusa szigetén, fedélzetén több mint 40 afrikai migránssal. A manőver során a csempészhajó nekiment a pénzügyőrök hajójának is. Carola Racketét a kikötés után őrizetbe vették. A bíróság a nőt szabadlábra helyezte, de az ügyészség továbbra is eljárást folytat ellene a járőrhajó veszélyeztetése mellett embercsempészet segítése, és a hatósági utasításokkal való szembeszegülés miatt.

Csütörtöki meghallgatása után a kapitány a tengeren érkező migránsok befogadására szólította fel az európai országokat. A kapitány megismételte azt az állítását is, hogy a migránsok fedélzetre emelésekor a lampedusai volt a legközelebbi biztonságos kikötő. Neki pedig nem volt mérlegelési lehetősége a hajón kialakult szükséghelyzet miatt.

Csakhogy Carola Rackete kritikus állapotokra vonatkozó állításait kétségbe vonja egy riportműsor, amelyet a német ARD televízió mutatott be a napokban. A műsor tanúsága szerint a kapitány a valóságnál sokkal sötétebb képet festett a hajón uralkodó állapotokról, amikor az olasz hatóságokkal tárgyalt, és a korábbi állításokkal szemben egyetlen migráns sem volt életveszélyben. Ráadásul Carola Rackete egy interjúban arról beszélt, hogy Európának félmillió afrikai migránst kellene befogadnia. A kijelentést a bajor és a hesseni tartományi belügyminiszter is felelőtlennek nevezte.

A riportműsor szerint ezek a nyilatkozatok csak megerősítik az olasz belügyminiszter véleményét. Matteo Salvini olasz belügyminiszter egy szerdai rendezvényen arról beszélt, egy elég egyszerű összefüggés is igazolja, hogy a hajók üzemeltetői tulajdonképpen az embercsempész-bandák bűntársai.

Hasonló véleményt fogalmazott meg az Európai Parlamentben Hidvéghi Balázs. A Fidesz EP-képviselője rámutatott, a szigorúbb határvédelem miatt kevesebb bevándorló halt meg a Földközi-tengeren. Hidvéghi Balázs azt mondta, Európa – a mostani új vezetéssel – lehetőséget kap arra, hogy cselekedjen, vagyis életeket mentsen, és egyúttal megvédje az európai emberek érdekeit.

m1

Hasonló hírek

Újabb érdekes részletre derült fény a Hasogdzsi-ügyben

Géza

A szexrabszolga Stuttgartban találkozott egykori ISIS-es fogva tartójával!

Mazsi

Karadzic-ítélet: a bosnyákok és a szerbek is csalódottak

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!