Hirmagazin.eu
Főoldal » Európai menekültáradattal riogat Donald Trump
Külföld

Európai menekültáradattal riogat Donald Trump

forrás: independent.co.uk, politico.com

Megtévesztő felvétellel vezette félre az amerikai közvéleményt Donald Trump amerikai elnökjelölt-aspiráns új kampányfilmjében, amely hétfőn debütált a legfőbb televíziós csatornákon. Az egyperces videóban minden szerepel, amire egy igaz Trump-szavazó vágyhat. A muzulmán vallásúak kizárása mellett az ISIS lefejezése és a mexikói nagy fal felépítése került reflektorfénybe – az utóbbit az elnökjelölt-aspiráns természetesen még mindig a mexikóiak pénzéből tervezi. Ám az egyik bejátszásban kontinenst tévesztett.

 Európai menekültáradattal riogat Donald Trump

A videón szereplő képsorokon jól látható, ahogy határsértők egy csoportja – mint egy megbolygatott hangyaboly – rászabadul egy falra. A felvételt narráló pedig mély hangon közli: “Falat építünk a déli határunkhoz, és ezt Mexikó fogja kifizetni”. Rövid kutatás után azonban kiderült, hogy a felvételek Marokkóban készültek 2014 májusán, és az éppen Melillába (spanyol enklávé, egyenes út az EU-ba) szökni próbáló migránsokat mutatják, nagyjából nyolcezer kilométerre a mexikói határtól.

Az elnökjelölt-aspiráns kampánya hivatalos közleményben írta meg, hogy szándékosan használták ezt a felvételt, mivel a nyitott határok súlyos következményeit mutatja be. És az Európát elözönlő menekültáradat előrevetíti az Egyesült Államokra leselkedő veszélyeket, persze csak abban az esetben, ha Trump nem építi fel azonnal az illegális bevándorlókat megfékező falat. Szerintük az elfogult mainstream média ezt még nem képes felfogni, de azok az amerikaiak, akik szeretnék megvédeni az állásunkat és a családjaikat, értik és tudják, mit veszíthetnek.

A hivatalos kampányszöveg után az NBC tévétérsaság Trump kampánymenedzserétől is hasonló választ kapott: “Még jó, hogy ez nem a mexikói határ! De hazánkban ugyanez fog történni. Pontosan ezért használtuk fel ezt a videót.”

A héten több hasonló támadásra is lehet majd számítani, mivel Donald Trump pénztárcája hirtelen kinyílt: legalább egymillió dollárt költött kampányfilm-vetítésekre a hét végéig, a Politico legfrissebb jelentései szerint ez az összeg még a kétmilliót is elérheti.

Vetélytársai is vagyonokat költenek a promóciókra, hiszen elkezdődött a visszaszámlálás február 1-jéig, a jelöltállító gyűlésekig a “republikánusok Mekkájában”, Iowában.

Trump a legutóbbi felmérések szerint 17 ponttal vezet Ted Cruz előtt az NBC kedden közzétett felmérése szerint, és a republikánusok 35 százaléka még mindig őt szeretnék elnökjelöltüknek választani.

 

Hasonló hírek

2021-től betiltja az EU a műanyag szívószálakat, evőeszközöket és fülpiszkálókat

Géza

Orbán kézcsókja feltüzelte a baloldalt

Géza

Megölték az al-Kaida jemeni vezetőjét

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------