Hirmagazin.eu
Főoldal » Európai Gyógyszerügynökség: van összefüggés az AstraZeneca vakcina és a vérrögképződéses esetek között, fel kell tüntetni mellékhatásként! .. – és a környezetünkben élők, akik eddig megkapták, azokat szó szerint, kiütötte a vakcina..
Egészség - betegség

Európai Gyógyszerügynökség: van összefüggés az AstraZeneca vakcina és a vérrögképződéses esetek között, fel kell tüntetni mellékhatásként! .. – és a környezetünkben élők, akik eddig megkapták, azokat szó szerint, kiütötte a vakcina..

Müller Cecilia: ..  “a magyar hatóságok is figyelembe fogják venni (gondoljuk az EMA vizsgálati eredményét), és ennek mentén fogunk állást foglalni abban, hogy a továbbiakban az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatban miként fogunk oltakozni és hogyan járunk el”.

AstraZeneca koronavírus elleni vakcinával töltött fecskendők / Fotó: MTI/Rosta Tibor

AstraZeneca koronavírus elleni vakcinával töltött fecskendők / Fotó: MTI/Rosta Tibor

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerdán ismertetett vizsgálati eredményei szerint van összefüggés az AstraZeneca vakcinája és a vérrögképződéses esetek között.

Az EMA ma újabb sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette a brit-svéd oltóanyaggal kapcsolatos vizsgálatának újabb eredményeit:

Az ügynökség közleményében az olvasható, hogy a vizsgálat szerint nagyon ritka mellékhatásként előfordulhat vérrögképződés és alacsony vérlemezkeszám az AstraZeneca oltásánál, így ezt fel kell tüntetni a mellékhatások között, de ugyanakkor kihangsúlyozzák, hogy megítélésük szerint a vakcina előnyei még mindig felülmúlják a kockázatokat.

Az EMA emlékeztette az orvosokat, és az oltakozókat is, hogy vegyék figyelembe ennek lehetőségét. Ugyan az eddigi esetek döntően 60 év alatti nőknél jelentkeztek, de a vizsgálatok alapján nem találtak külön kockázati tényezőket. Felhívták a figyelmet, hogy ha egy beoltott a vérrögökre, illetve alacsony vérlemezkeszámra utaló tüneteket vesz észre magán, akkor azonnal keresse fel az orvosát, és kiemelték, hogy a vakcinának továbbra is több az előnye, mint a hátránya.

Mint megírtuk, Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezető tisztségviselője egy kedden megjelent olasz lapinterjúban azt közölte: összefüggés van az AstraZeneca brit-svéd gyógyszercég és az Oxfordi Egyetem által az új koronavírus ellen kifejlesztett vakcina és a vérrögképződéses esetek között. Az EMA tegnap még későbbi tájékoztatást ígért a vizsgálat eredményeiről, amiket most közöltek is.

Müller Cecília az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a most közzétett vizsgálati eredményt “a magyar hatóságok is figyelembe fogják venni, és ennek mentén fogunk állást foglalni abban, hogy a továbbiakban az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatban miként fogunk oltakozni és hogyan járunk el”.

Hirmagazin.eu az AstraZeneka vakcináról: Barátaink, egy küzdősport klub tagjai, teli erős, fiatal sportolókkal és az ő feleségeik, testvéreik, szinte mindenki fiatal, pár napja megkapták az AstraZeneka vakcinát. Úgy csuklottak össze tőle, mint a rongylabda, mindenkinek 39-40 C-fokos láza van, fejfájás, levertség, rossz közérzet, alig bírnak menni, sokan dolgozni se tudtak bemenni, és mondom, aktív sportolók. Ez nem egy ellenpélda, csak egy valós tapasztalat.. Sajnos, csak negatív példát tudnék írni, ha írnék.. Nem tudom másoknál mi a helyzet, a mi környezetünkben ez, így ezt tudom leírni..

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

FILLÉRES CSODASZER ÍZÜLETI FÁJDALMAKRA! ENYHÍTI A TÜNETEKET, KÁROS HATÁSOK NÉLKÜL!

Mazsi

Csodákat tesz a K-vitamin?

Edit

Február közepén tetőzhet a járvány Magyarországon

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!