Hirmagazin.eu
Főoldal » Európában a menekültinváziót családegyesítés és a szélsőjobb erősödése követi?
Belföldi hírek

Európában a menekültinváziót családegyesítés és a szélsőjobb erősödése követi?

Forrás: hirado

Ma még a bevándorlók első hulláma, jövőre már az Európában szétszóródott családok egyesítése okozhat gondot, miközben a menekültek szülőhazájában élesedik a propagandaháború. Európa maradásra, a migrációt elindító gazdasági-politikai erők pedig útra kelésre biztatják Afrika, a Közel- és Közép-Kelet szegényeit.

Harminc kilométeres kocsisor kígyózik az augusztus végi forróságban az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelőhely előtt. A sor percek alatt feltorlódott, közvetlenül azután, hogy Ausztria fokozottan ellenőrizni kezdte a Magyarországról érkező összes kisbuszt és teherkocsit, amelyek alkalmasak lehetnek illegális migránsok elbújtatására. A sógorok így próbálják megakadályozni, hogy megismétlődjön a Parndorf közelében történt tragédia, ahol 71 migráns fulladt meg egy útszélen hagyott teherautó rakterében. Európa zokszó nélkül veszi tudomásul a schengeni egyezmény előtti időkre jellemző megoldást, míg Magyarországot folyamatosan támadják bevándorlási politikája, főként a szerb határ mentén épülő kerítés miatt.

Horváth József nemzetbiztonsági szakértő szerint a bevándorlás rendkívül veszélyes helyzetet teremtett Európában, amit tovább rontanak a politikai vezetők következetlen, és saját törvényeiknek is ellentmondó lépései és nyilatkozatai. „A NATO és az EU fontos célja, hogy megvédje Európát a terrorizmustól és a gazdasági támadásoktól, Magyarország határozott fellépését mégsem üdvözlik a nagypolitika szintjén” – vetette fel a szakember. A bevándorlók ezalatt egyre nagyobb biztonsági kockázatot képviselnek Magyarországra nézve, Budapesten fontos közlekedési csomópontokban több ezres tömegben vannak jelen, és lassan mindennapossá válnak a határsértő migránsok tiltakozó demonstrációi, összetűzései.

hirmagazin_2015-09-10_130735

Migránsok a Nyugati pályaudvarnál kialakított tranzitállomáson 2015. augusztus 31-én. (MTI-fotó: Balogh Zoltán)

Lavinává nőtt a hógolyó

„Nincs szó róla, hogy felfüggesztették Magyarország schengeni feladatait, így továbbra is el kell végeznünk, a görögök helyett, a regisztrációt” – emelte ki Horváth József. A szakember szerint a bevándorlók támogatása önmagában véve is feszültséget okoz, hiszen a magyar állampolgárok joggal kérhetik számon, hogy nekik, adófizetőként, esetleg nyugdíjasként, miért nem jár ugyanaz, mint a papírok nélkül érkező migránsoknak. Ráadásul hazánk a gyarmati rendszer előnyeit sem élvezte történelme során, így polgárainak nehéz elmagyarázni, hogy miért legyenek szolidárisak a távoli kultúrákból érkező, többségében iszlámhívő bevándorlóval.

Horváth József szerint a jelek alapján kétségtelen, hogy ez a modern kori népvándorlás nem spontán módon indult el, hanem politikai-gazdasági erők mozgatják. „Valakik néhány évvel ezelőtt eldobtak egy hógolyót, ami mára lavinává nőtt. A lavina most Európára zúdul, és akik elindították, biztonságos távolságból figyelik” – fogalmazta meg Horváth József. A nemzetbiztonsági szakértő nem kívánta nevesíteni a migráció föltételezett kitervelőit – a radikális hangú közvélekedés szerint a háttérben az Egyesült Államok, Izrael, esetleg a gazdag arab országok állnak a hozzájuk kötődő multinacionális gazdasági társaságokkal.

A családegyesítés lesz a következő téma

Most még a migráció első hullámaival vagyunk elfoglalva, de Horváth József szerint alig egy év múlva már az Európában szétszóródott népes arab és afrikai családok egyesítése lesz a téma. „Akik menedéket kapnak, magukhoz szeretnék majd fogadni a családtagjaikat, így bármennyi menekülttel is számolunk, azt rögtön meg kell szorozzuk a mai többszörösével” – véli a nemzetbiztonsági szakértő. A Nyugat befogadó hozzáállása szintén hamar változhat, úgyhogy az ottani jólétből Magyarországra és más közép-keleti államokba visszaküldött migránsok elégedetlenségétől is joggal tarthatunk.

A legfőbb úti célnak számító Németország tájékoztató kampányt indított, amivel az ország vezetői arról próbálják meggyőzni a gazdasági bevándorlókat, hogy maradjanak hazájukban, hiszen Európában sem lehet munka nélkül megélni, és a jogtalanul érkezőket kíméletlenül hazazavarják. Ám Horváth József szerint ez egyelőre nem kecsegtet sikerrel, annyival erősebb és jobban szervezett az Európát a földi paradicsomként bemutató, vándorlásra buzdító propaganda. „A helyzet napról napra romlik, az európai döntéshozásról kiderült, hogy lassú és körülményes, ami a szélsőjobb előretörését hozza magával, hiszen az emberek úgy érzik, csak ezek a radikális pártok védhetik meg őket” – hangsúlyozta a szakértő, aki szerint éppen a szélsőjobb előretörése lesz Európa második legnagyobb problémája a bevándorlás után.

A hazánk határvédelméről „békeidőben” született jogszabály még szabálysértésként határozza meg az illegális határátlépést, ezt azonban várhatóan – uniós példákat követve – bűncselekményre módosítják, az illegális határátlépést elkövető migránsokra tehát börtönbüntetés vagy kiutasítás várhat – mondta el a Helyi Híradónak ifjabb Lomnici Zoltán, alkotmányjogász. Márpedig menekültstátust csak az kaphat Magyarországon, akit csakugyan üldöznek, míg a most érkező migránsok 80 százaléka gazdasági bevándorló – derül ki egy felmérésből.

„Őket visszaküldhetjük abba az országba, ahonnan közvetlenül érkeztek – javarészt Szerbiába –, vagy oda, ahol az unió területére léptek – azaz Görögországba –, esetleg saját országukba, például Koszovóba, Irakba, vagy Pakisztánba”– részletezte ifjabb Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogász arra a visszás helyzetre is felhívta a figyelmet, hogy hazánkat a nyugati országok vezetői azért a munkáért kritizálják, amelyet főképp az ő érdekükben végzünk, és amelyre nemzetközi egyezmények köteleznek bennünket. Lomnici szerint a magyar kormánynak kötelessége megvédeni állampolgárait, továbbá a schengeni határokat, amihez a mostaninál jóval több uniós támogatás illetné meg.

Hasonló hírek

Kósa: be kell zárni a kiskapukat

Edit

Nagyot ugrik a felsőfokú végzettségű bölcsődei nevelők bére

Edit

Aknamentesítik a horvát-magyar határszakaszt

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------