Hirmagazin.eu
Főoldal » Európa reakciója a Szulejmáni-gyilkosságra – videó
Külföld

Európa reakciója a Szulejmáni-gyilkosságra – videó

Két nappal azután, hogy az Egyesült Államok Irakban likvidálta Kászim Szulejmáni iráni tábornokot az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője a feszültségek enyhítésére szólította fel az érintetteket a Közel-Keleten.

Josep Borrell tweetjében azt írta, hogy tárgyalt az iráni külügyminiszterrel, Mohamad Dzsavád Zarif-fal a legújabb fejleményekről, és hangsúlyozta, hogy a legnagyobb visszafogottságra van szükség, hogy elkerüljék a feszültségek fokozódását. Beszéltek az Iránnal 2015-ben Bécsben kötött atomalku jelentőségéről, amely továbbra is létfontosságú a világ biztonsága szempontjából. Borrell leszögezte, hogy kész közvetítő lenni a felek között, valamint meghívta az iráni külügyminisztert Brüsszelbe, hogy az iráni atomalku megőrzéséről tárgyaljanak.

Az iráni külügyminiszterrel tárgyalna brit kollégája is.

„ Senkinek nem áll érdekében egy háború kitörése. Kizárólag a terroristák profitálhatnának egy ilyen konfliktusból- mondja a brit külügyminiszter. Tehát minden partnerünkkel – az USA-val, az Unióval, és a térségbeli országokkal, keményen dolgozunk azon, hogy eljuttassuk ezt az üzenetet. Hangosan és tisztán!” -mondta Dominic Raab brit külügyminiszter

A brit külügyminiszter az is kijelentette, hogy nem kommentálja az „operatív ügyeket”, de lépéseket tesznek a brit állampolgárok és vállalkozások védelme érdekében a régió egész területén, ideértve a hajózást a Perzsa-öbölben, miután Irán tavaly júliusban elfoglalt egy brit tankert a Hormuzi-szorosban,

Sokan felháborodtak a szigetországban, amiért Boris Johnson nem szakította meg vakációját amit éppen egy magán szigeten tölt a Karib-tengeren, de a külügyminiszter biztosított mindenkit, hogy folyamatos kapcsolatban van a miniszterelnökkel, aki várhatóan hétfőn áll újra munkába.

euronews, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Horvát közgazdász: a magyar modell Horvátország számára is elfogadható volna

info

Kényszerleszállás mellett döntött a pilóta, mert csúnyán berúgtak az utasok

Mazsi

Rejtett kamerával kukkoltak egy Airbnb-lakásban

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------