Image default
Életmód hírek

Európa legjobb állatkertje lett a Nyíregyházi Állatpark – videó

Az állatkert ezzel már másodjára győzött a kategóriájában. Az igazgató szerint 22 éves fennállásuk óta ez lesz az egyik legjobb szezonjuk.

A Nyíregyházi Állatpark végzett az első helyen a 250 ezer és 500 ezer látogatószám közötti európai állatkertek rangsorában. Az egyik független állatkerti elemző szervezet felmérésének eredményét csütörtökön ismertették Nyíregyházán.

Anthony Sheridan állatkertszakértő alapítványa 29 ország 126 állatkertjét vizsgálta meg mintegy negyven szempont alapján. A Nyíregyházi Állatpark a félmillió látogatólétszám alatti kategóriában 44 állatpark közül lett a legjobb 2018-ban, megismételve ezzel a 2015-ben – két másik dániai állatparkkal holtversenyben – elért elsőségét.

A kiemelkedő jelentőségű állatkollekciójával, folyamatos fejlesztéseivel Európa legjobb 12 állatkertje közé emelkedett a nyíregyházi Sóstó Zoo.

Az értékelési rendszer nem változott az elmúlt évekhez képest. Az állatkerteket a látogatói szám mellett a fajmegőrzés, az állatkerti oktatás minősége, valamint a rentabilitás és szervezeti működés mint legfontosabb szempontok alapján vizsgálták.

A három évvel ezelőtt elért eredményéhez képest a Nyíregyházi Állatpark növelni tudta pontjainak számát úgy, hogy ebben még nincsenek benne például a folyamatban lévő, csaknem 22 millió euró (7 milliárd forint) értékű beruházási csomag befejezéséért adható pontok sem.

https://www.facebook.com/sostozoo/videos/2105232496395831/

Hozzátette, extra pontokat kapott a park például új állatházak és állatkifutók létrehozásáért, a hatnyelvű információs táblák kihelyezéséért, a kiemelkedő oktatási tevékenységért, de botanikában, erőforrás-gazdálkodásban és információközlésben egyaránt sikerült előbbre lépnie.

A díjátadással egybekötött eseményen Gajdos László, az állatpark igazgatója elmondta, hogy 22 éves története alatt az idei lesz a több mint ötezer állatot bemutató sóstógyógyfürdői látványosság legjobb szezonja, az előzetes adatok szerint az állatpark év végéig átlépi az 530 ezres látogatószámot.

nlcafe

Hasonló hírek

A szelfi-őrülettől keresnek jól a szaúdi fodrászok

info

Egy idős hölgy elismerésre méltó válasza az öregség kérdésére: az öregség ajándék. Az öregség szabaddá tett

Mazsi

Tévhitek a diétáról

Edit