Hirmagazin.eu
Főoldal » Európa Amazonasának hívják, és ez a hely Magyarországon van – videó
Kirándulás, utazás itthon

Európa Amazonasának hívják, és ez a hely Magyarországon van – videó

Most már biztosak lehetünk benne, hogy nem kell messze mennünk, ha vadregényes tájra vágyunk.

Van Magyarországon egy hely, amiről egyre többször hallunk és amit egyre inkább Európa Amazonasának hívnak.  Mura–Dráva–Duna határon átnyúló bioszféra-rezervátum hazánk első, úgynevezett második generációs bioszféra-rezervátuma. A mintegy 631 hektárnyi terület az egyik legnagyobb összefüggő, érintetlen természeti terület a Duna-medencében, amely biztosítja a nagy folyóink élővilágának védelmét, és fantasztikus biológiai sokféleségét -írja a 365.reblog.hu.

Fotó: croatia.ch

Az Ausztrián, Szlovénián, Horvátországon, Magyarországon átfolyó Dráva, a Mura alsó szakasza, valamint a Dráva torkolat feletti Duna szakasz Európa ökológiailag egyik legegységesebb összefüggő folyórendszere.

Fotó: amazoneofeurope.com

A terület többek között otthont ad a legnagyobb hazai rétisas-állománynak, valamint a hazánkban kizárólag a Dráva kavicszátonyain fészkelő kis csérnek.  A rezervátum kiemelten nagy értéke a stabil halállomány is.

A természeti értékek megőrzésén, védelmén túl a szakemberek nagy hangsúlyt fektetnek a fenntartható fejlődés feltételeinek megteremtésére és a vidéki lakosság életfeltételeinek javítására is.

Az „Európa Amazonasa” jelzőt vadsága miatt kapta.

Magyarországi viszonyok között a folyóknak ez a szakasza a kevésbé szabályozott folyószakaszok közé tartozik, innen ered a hízelgő „Amazonas” név.

Mindannyiunk feladata, hogy legfiatalabb rezervátumunkat megőrizzük ebben az állapotában. A jelenlegi bioszféra természetes formái csökkentik az árvízveszélyt, garantálják a jó vízminőséget, és nem utolsó sorban a hely kiváló rekreációs terület.

Nyitókép: Hirmagazin.eu

24.hu

Hasonló hírek

A Bakony egyik legszebb, apró szurdoka: mintha egy mesevilágban töltenél fél órát

Mazsi

5 titkos, mesebeli hely – itthon

Edit

6 hely romantikus őszi csavargáshoz a Dunakanyarban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------