Hirmagazin.eu
Főoldal » Európa a saját gyökereinek fordított hátat
Belföldi hírek

Európa a saját gyökereinek fordított hátat

Mára a keresztény vallás vált a leginkább üldözötté: világszerte tíz áldozatból nyolcan ezt a vallást követik azok közül, akik valamilyen erőszak áldozatai lettek.

Másfél héttel ezelőtt a strasbourgi karácsonyi vásárban történt merénylet, az ünnepek előtt pedig az olasz hatóság vett őrizetbe egy szomáliai férfit, aki a Szent Péter bazilikában akart robbantani.

Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója egy libanoni kereszténytörténész szavait idézte a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában: „Európa még azt sem képes kontroll alatt tartani, ami a saját kontinensén zajlik. Sajnos a keleti keresztények nem várhatnak igazi segítséget Nyugat-Európától, amely üres illúzióban, egy működésképtelen rendszerben él”.

Ez egy bukott rendszer, és a keleti keresztények nem látnak benne hosszú távon szövetségest. Európa a vesztébe rohan – tette hozzá a kutató.

Keresztény zarándokok a betlehemi Születés templomának altemplomában (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

Európa a saját gyökereinek fordított hátat. Annak a kereszténységnek, amelyikből kinőtt a mai demokratikus rendszer., amelynek ma nincs igazi alternatívája, hiszen olyan pluralitást jelenthet, amely a közösségek egymás mellett élésének valódi értékeken alapuló modellje lenne, ha ezeket az értékeket „menet közben nem irtották volna ki” – hangoztatta.

Az iszlám szélsőséges csoportjainak felelőssége megkérdőjelezhetetlen, hiszen általában ők hajtják végre a merényleteket, azonban az, hogy mi történik a kontinensen, kizárólag az európai vezető politikusok felelőssége. Arról, hogy hányszor rongálnak meg karácsonyfát vagy szentségtelenítenek meg templomot, nincsenek statisztikák, mert a hatóságok mélyen hallgatnak – hangsúlyozta Speidl.

Elmondta, hogy sok keresztény ismerőse érthetetlennek tartja a magyar álláspontot, hiszen a mostani keresztények elleni bűncselekmények „reális áldozatok” országaik 19-20. században elkövetett bűneiért. „Álomvilágban élnek ahelyett, hogy valódi megoldásokra törekednének” – hangoztatta.

Aláhúzta: az európai hagyományokhoz és értékekhez illeszkedő egyetlen megoldás az, amit a magyar kormány is tenne, hiszen a „helyben segítés” orvosolja az igazságtalanságot, visszaadja a segített emberek méltóságát, és elhiteti az ott élőkkel, hogy képesek felemelkedni.

A migráció ösztönzése olcsó és átlátszó megoldás – emelte ki – hiszen a bevándorlók közérzete semmivel sem lesz jobb Európában, és a meglévő feszültségeket semennyire sem orvosolja. Kudarcra ítéltetett ez a politika – tette hozzá.

Speidl Bianka szerint „Európa gyengének tűnik, meg van vezetve és nem lehet komolyan venni”. A keresztényeknek és a muszlimoknak évezredes tapasztalata van az együttélésben, ami lehetséges, de kialakultak a maga szabályrendszerei.

Forrás: KossuthRádió

Hasonló hírek

Rendőreink újra indulnak – Közös szolgálattal az európai határok védelméért! Köszönjük! Oszd meg!

Géza

Emlékezzünk rájuk! Az aradi vértanúk utolsó szavai, amelyek az óta is, utat mutatnak hazánknak és minden igaz magyarnak! Oszd meg!

Géza

Itthon is hozzá kell szokni a megerősített rendőri jelenléthez

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------