Hirmagazin.eu
Főoldal » Eurómilliókat költ az unió az illegális migránsok hazaküldésére
Külföld

Eurómilliókat költ az unió az illegális migránsok hazaküldésére

Átlagosan csaknem 2 millió forintba kerül fejenként hazajuttatni őket – ezt számolta ki az EuObserver nevű portál. Az elmúlt 2 évet vizsgálták, amiben bőven voltak kirívó esetek is. Volt, hogy Svájcból mindössze 2 migránst vittek vissza Togoba, őket viszont 13 őr kísérte. Az ő hazajutásuk, így fejenként 28 millió forintba került.

A jogszabályi környezet nem segíti a kitoloncolásokat – mondta az M1 Ma este című műsorában Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. Túl sok jogot biztosít a kérelmezőknek, akik még az elutasítás után is fellebbezhetnek. Valamint az sokszor előfordul, hogy az eljárás során eltűnnek a menekültek, akiknek felkutatására nem áll rendelkezésre megfelelő infrastruktúra – tette hozzá.

A kiutasított migránsokat a világ különböző pontjaira kell hazautaztatni, aminek nagyon magasak a költségei. Ráadásul kíséretet kell melléjük biztosítani – mondta. Hazautaztatásukra hatalmas összegeket költenek el az adófizetők pénzéből, amely már a GDP-ben is érezhető kiadásokkal jár.

Kovács István szerint köszönő viszonyban sincs a kiutasított és kitoloncoltak száma, az érkezők számával. Azt viszont senki nem tudja megmondani, hogy az integrálásuk mekkora költségekkel járna, mivel eddig nem volt sikeres integráció. A terrorelkövetők a menekültek második-harmadik generációiból kerülnek ki, akikről azt hitték már rég integrálódtak – hangsúlyozta.

Görögország például ezer euró készpénzt ad azoknak a menekülteknek, akiknek első fokon elutasították a kérelmét, hogy önként távozzanak. Mert az országnak még így is jobban megéri anyagilag, mint minden eljárást lefolytatni és a hazaúthoz kísérőt biztosítani.

Kovács István szerint olcsóbb megoldás lenne az unión kívüli hotspotokon elbírálni a kérelmeket, emellett az európai lakosság biztonságát is jobban szavatolná.

forrás: M1 Ma este

Hasonló hírek

Másfél éves kisfia vette át az elhunyt ausztrál tűzoltó kitüntetését – képek

Géza

Meghalt a csontsoványra éheztetett elefánt, akit díszes fellépőruhával próbáltak elfedni egy fesztiválon

Géza

Rémisztő hírek: bármikor elkezdődhet az újabb vérfürdő

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!