Hirmagazin.eu
Főoldal » EU-csúcs: Martin Schulz a migrációs válsággal összefüggő megállapodásról
Külföld

EU-csúcs: Martin Schulz a migrációs válsággal összefüggő megállapodásról

forrás: MTI

A menekültügyi megállapodást nem szabad összekapcsolni a Törökországgal folytatott uniós csatlakozási tárgyalásokkal – figyelmeztetett Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke az uniós állam- és kormányfők csütörtökön kezdődött csúcsértekezletén tartott sajtótájékoztatóján Brüsszelben.

A parlamenti elnök arra figyelmeztetett, hogy partneri, nem pedig függőségi viszonyra van szüksége Európának Törökországgal. Elmondta: az uniós parlament igyekezett minden részletet megtudni arról a mechanizmusról, amely szerint Ankara visszafogadná az országból illegálisan Görögországba érkező migránsok mindegyikét, az EU pedig minden egyes visszafogadott szíriai állampolgárért cserébe egy szíriai menekültet fogadna be közvetlenül Törökországból.

Emellett arra voltak kíváncsiak a parlamenti képviselők, hogy vajon az ország minden feltételnek megfelel-e ahhoz, hogy “biztonságos harmadik országnak” nyilvánítsák – mondta Martin Schulz.

Aláhúzta: bármilyen megállapodás jön is létre Törökországgal, annak semmilyen formában sem szabad felülírnia, vagy helyettesítenie az unió migrációs és menekültügyi politikáját.

Schulz a meglévő szabályok felülvizsgálatát és a közös európai határ- és parti őrség létrehozásának felgyorsítását sürgette, amely biztosítaná a schengeni határok őrzését.

A görög állapotokra hivatkozva a parlamenti elnök arra szólította fel a tagállamok vezetőit, hogy gyorsítsák fel a menekültek áttelepítését a földközi-tengeri országból, hogy azáltal is segítsenek a macedón határ környékén kritikussá váló helyzeten.

 

Hasonló hírek

Kihagyhatatlan látványosság a szlovákiai Koronázó Templom

Géza

Két migráns felgyújtotta magát Idomeniben

Edit

Botrány Meghan Markle körül – Itt az igazság arról, milyen is a hercegné valójában (A cikk videót tartalmaz)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------