Image default
Utazás, túrák külföldön

Eszméletlen természeti csoda a Fülöp-szigeteken

Az egzotikus szigetek fővárosától, Manilától 55 km-re található a világ egyik legizgalmasabb aktív vulkánja, a Taal. Mégpedig olyan természeti környezetben, hogy elakad a szavad!

A környék különlegessége, hogy a vulkánt egy szigeten találjuk, ami pedig egy tó közepén fekszik.

A 16. század óta a vulkán 30-szor tört ki, ezáltal több, mint 5000 emberéletet követelt. A veszély ellenére napról napra rengeteg kalandvágyó turista keresi föl a vulkánt és a környéket. Félelmüket talán az enyhíti, hogy a vulkán csak 311 méter magas, így a világ legkisebb aktív vulkánja jelzőt is magáénak tudhatja. Habár a Taal vulkán még mindig aktív, de 1977 óta nyugodt, így ez is egy kis biztonságérzetet kelthet a látogatókban.

Eszméletlen természeti csoda a Fülöp-szigeteken 1

Ha te is felkeresnéd ezt az eszméletlen helyet, akkor Manilából először Tagaytay városba kell eljutnod. A legolcsóbb módja a közlekedésnek a busz, melyet a Quezon cityben található Araneta busz végállomásról tudsz elérni. A busz végállomást Manilával vonat köti össze. Ha kényelmesebb módját választanád az utazásnak, vagy nincs sok időd a városban, akkor sofőr bérlésére is lehetőség van, ezáltal nem kell tömegközlekedéshez igazodni.

Eszméletlen természeti csoda a Fülöp-szigeteken 2

Tagaytay-be való megérkezés után hajóra kell szállni, ami a Taal tavon keresztül átvisz a Taal szigetre. Miután megérkeztél a szigetre, már csak egy 30-40 perces túra vár, hogy felérj a vulkán kráteréhez, ahonnan gyönyörködhetsz a nem mindennapi kilátásban. Ez a rövid táv lóháton is teljesíthető, melyet a kikötőben lehet intézni.

 

Eszméletlen természeti csoda a Fülöp-szigeteken 3

 

Hasonló hírek

Belépés az édenbe – tekints be az értintetlen Hawaii-ba

Edit

Madeira, ahova évente milliók utaznak

info

Dél-Európa gyöngyszeme – Málta

info