Hirmagazin.eu
Főoldal » Eszméletlen természeti csoda a Fülöp-szigeteken
Utazás, túrák külföldön

Eszméletlen természeti csoda a Fülöp-szigeteken

Az egzotikus szigetek fővárosától, Manilától 55 km-re található a világ egyik legizgalmasabb aktív vulkánja, a Taal. Mégpedig olyan természeti környezetben, hogy elakad a szavad!

A környék különlegessége, hogy a vulkánt egy szigeten találjuk, ami pedig egy tó közepén fekszik.

A 16. század óta a vulkán 30-szor tört ki, ezáltal több, mint 5000 emberéletet követelt. A veszély ellenére napról napra rengeteg kalandvágyó turista keresi föl a vulkánt és a környéket. Félelmüket talán az enyhíti, hogy a vulkán csak 311 méter magas, így a világ legkisebb aktív vulkánja jelzőt is magáénak tudhatja. Habár a Taal vulkán még mindig aktív, de 1977 óta nyugodt, így ez is egy kis biztonságérzetet kelthet a látogatókban.

Eszméletlen természeti csoda a Fülöp-szigeteken 1

Ha te is felkeresnéd ezt az eszméletlen helyet, akkor Manilából először Tagaytay városba kell eljutnod. A legolcsóbb módja a közlekedésnek a busz, melyet a Quezon cityben található Araneta busz végállomásról tudsz elérni. A busz végállomást Manilával vonat köti össze. Ha kényelmesebb módját választanád az utazásnak, vagy nincs sok időd a városban, akkor sofőr bérlésére is lehetőség van, ezáltal nem kell tömegközlekedéshez igazodni.

Eszméletlen természeti csoda a Fülöp-szigeteken 2

Tagaytay-be való megérkezés után hajóra kell szállni, ami a Taal tavon keresztül átvisz a Taal szigetre. Miután megérkeztél a szigetre, már csak egy 30-40 perces túra vár, hogy felérj a vulkán kráteréhez, ahonnan gyönyörködhetsz a nem mindennapi kilátásban. Ez a rövid táv lóháton is teljesíthető, melyet a kikötőben lehet intézni.

 

Eszméletlen természeti csoda a Fülöp-szigeteken 3

 

Hasonló hírek

A világ legnagyobb trópusi barlangjai

info

Platia Ammos, Kefalonia csodálatos partja a magasból

info

A tenger alatt vacsorázni

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------