Image default
Gasztronómia, vega

Eszembe jutott, hogy szülinapomon ennék egy jó lekváros kenyeret, de a cukrom állandóan határértéken van, így ki kellett találnom valamit,.. ezt!

Cukor nélküli szilvalekvár egyenesen a sütőből

Sokféle szilvát lehet látni, és venni a piacon. Nekem kétféle van itthon, ebből készítek lekvárt, besztercei és stanley szilvából, de akármilyen jó, kékszilva!

Hozzávalók: 

  • tetszés szerinti mennyiségű szilva, kinek mekkora a gyomra, vagy mekkora a család
  • fahéjszegfűszeg

Elkészítés:

1. A szilvát kimagozzuk;
2. A magvazáskor apróbbra is vághatjuk a szilvaszemeket (hamarabb megsül), és a kezünkkel továbbtörjük, nyomorgatjuk a szilvákat, hogy levet engedjenek;
3. Belekeverjük a fűszereket;
4. Egy tepsibe tegyük bele és mehet a sütőbe. Magas hőmérsékleten (200 C°fokon, légkeveréssel, ha van olyan nektek is, ha nincs, negyed órával több idő kell) hagyjuk felforrni, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 100 C° fokra, és hagyjuk magára a lekvárunkat egészen addig, míg a sűrűségét jónak nem ítéljük.

5. A végén, a lehető legkisebbre vegyük a lángot, és picikét nyissuk meg a sütőajtót.

Mindenki eldöntheti, hogy mennyire sűrűre szeretné készíteni. Nem kell félni, a lekvár nem ég le. Ne kavargassátok, .. azért se, mert az ajtó örökös kinyitogatásakor kihülhet a sűtő!

A sütőajtón át néha nézzünk be, és ilyenkor dicsérjük meg – mondta régen öreganyám, de aztán addig hajoldoztam, a sok-sok alkalommal, amikor csináltam, míg egyszer beállt a derekam, azóta nem lesem!

Na, ezt már megehetem, .. nem rövid az idő, de ma teleeszem magamat! Ha van kedvetek, csináljátok meg!

Amikor majd eszitek, akkorra jó étvágyat kívánok! Hirmagazin.eu (bg)

Forrás: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Bocuse d’Or Budapest mesterkurzus

info

Hogy mondják vegánul a brassóit?

info

Az én titkos receptem: így szoktam télen is mindig friss barbeque-t enni!

Mazsi