Főoldal » Eszelős terv: hegyet bikáznak a sivatagba, hogy többet essen az eső!
Tudástár - minden érdekesség

Eszelős terv: hegyet bikáznak a sivatagba, hogy többet essen az eső!

Mé­g­is­csak el­megy a hegy Mo­ha­med­hez! El­ké­pesztő gi­ga­be­ru­há­zásba kez­de­nek az Egye­sült Arab Emi­rá­tu­sok­ban. Két­szer ak­kora he­gyet épí­te­né­nek a si­va­tag kö­ze­pére, mint a Kékes!

Az Egyesült Arab Emírségekben imádják a grandiózus beruházásokat. Legyen akár szó a világ legmagasabb épületéről, a Burj Khalifáról, vagy a legnagyobb mestersége szigetről, a Palm Jumeirah-ról. Most azonban a luxust mellőzve, kizárólag racionális okok miatt állna neki egy gigászi építkezésnek a szuper gazdag arab ország. Egy komplett hegyet építenének föl a sivatag közepén!

Eszelős terv: hegyet bikáznak a sivatagba, hogy többet essen az eső!

Olajban és pénzben biztosan nem szenved hiányt a 7 emírség föderációja. Csapadék azonban aranyat ér, átlagosan 2-3 nap esik minden évben. Persze vannak olyan területek – mint például, a főváros Abu-Dzabi és környéke –, ahol ennél jóval ritkábban jön az égi áldás. Ezen kívánnak változtatni az monarchiát vezető sejkek azzal, hogy építenek egy 2 km magas hegyet!

Egy hegy ugyanis a föld feletti légtömegeket a magas légkör felé terelné, ezzel elősegítve a felhőképződést. Ezzel párhuzamosan az esőfelhők aránya is megnövekedne, melyek csapadékot hoznának.

Eszelős terv hegyet bikáznak a sivatagba, hogy többet essen az eső! 1

A cél elsősorban az ivóvízkészletek és a mezőgazdálkodásra alkalmas földterületek növelése. Mindemellett a lakosság komfortérzetét is növelnék. Több csapadékos, azaz lehűléssel járó nap igazi felüdülés ott, ahol az évi átlaghőmérséklet 30 Celsius fok körül mozog.

A projekt persze egyelőre még csak tervezési fázisban van. Egy geológusokból és meteorológusokból álló nemzetközi csapat vizsgálja, hogy hogyan és hova kéne felépíteni a mesterséges hegyet. Jelenleg annyi bizonyos, hogy körülbelül 1 trillió tonna földet kéne megmozgatni, hogy kivitelezhető legyen az építkezés. Ehhez rengetek forrásra és pénzre lenne szükség. A finanszírozó sejkek le is fújnák a dolgot, ha az árak nagyon elszabadulnának.

Forrás: ArabianBusiness/Ripost

Hasonló hírek

Hihetetlen bejelentést tett az űrhajós: a földönkívüliek már köztünk járnak

Mazsi

CSODA! 136 évvel a halála után is úgy néz ki, mint amikor eltemették! + VIDEÓ!

Edit

A kutatók is elképedtek – hihetetlen, mire bukkantak metróépítés közben

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------