Főoldal » Észak-Korea úgy tűnik bajban van
Külföld

Észak-Korea úgy tűnik bajban van

Az Észak-Koreát sújtó nemzetközi szankcióknak engedelmeskedve Kína nem importált vasércet, ólmot és szenet Észak-Koreából októberben, és egyúttal megszüntette a gázolaj, a benzin és a kukorica Észak-Koreába irányuló exportját – derült ki a kínai vámszolgálat pénteken közzétett adataiból.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa által augusztusban elrendelt újabb büntetőintézkedések szeptember 5-én léptek érvénybe. Az atom- és rakétaprogramja miatt szankciókkal sújtott Észak-Korea immár nem exportálhat szenet, vasércet, ólomércet, halat és tenger gyümölcseit sem. Ha betartják, Észak-Korea exportbevételei legalább egyharmaddal, évente egymilliárd dollárral csökkenhetnek.

2015 júliusa óta először fordult elő, hogy Kína nem exportált benzint a szomszédos Észak-Koreába, míg a gázolaj esetében utoljára 2016 augusztusában volt kiesés.
Észak-Koreának hatalmas kőszénkészletei vannak
Forrás: AFP

Az idei év első tíz hónapjában Kína 4,82 millió tonna szenet importált Észak-Koreából, ez éves összevetésben 74 százalékos csökkenést jelent. A vasérc importja azonban 15,7 százalékkal nőtt, az ólomércé 12,8 százalékkal, a molibdénércé 25,5 százalékkal emelkedett, míg a cinkércé 97,7 százalékkal csökkent.

Az Észak-Koreába irányuló kínai export esetében októberben éves szinten a szójaolaj mennyisége 24,4 százalékkal, a szójaliszté 65,3 százalékkal, az etanolé 114,5 százalékkal, a cukoré pedig 902 százalékkal nőtt, míg a keroziné 52,9 százalékkal, a rizsé pedig 82,9 százalékkal csökkent. Az év első tíz hónapjában a szójaolaj exportja 37,2 százalékkal, a szójaliszté 163 százalékkal, a cukoré 4249 százalékkal, az etanolé 229 százalékkal, a keroziné 45,6 százalékkal, az autógázé 54,8 százalékkal, a finomított ólomé pedig 7255 százalékkal növekedett, míg a benziné 44,2 százalékkal, a gázolajé 63,9 százalékkal, a rizsé 7 százalékkal, a gyapoté pedig 24,1 százalékkal csökkent.

Forrás: inforadio

Hasonló hírek

A brüsszeli elit kockára tette az európai emberek biztonságát és kultúráját

Géza

Idős embereket fosztott ki az elképesztően csúnya pár!

Mazsi

Svájc nem ad állampolgárságot a segélyen élő migránsoknak

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------