Image default
Külföld

Észak-Korea mindenkit becsapott: rákapcsoltak az urándúsításra

Titkosszolgálati információkra hivatkozva arról számolt be az NBC nevű amerikai hírtelevízió, hogy Észak-Korea a titkos nukleáris telepein fokozta az urándúsítást. Ez azt jelenti, hogy Phenjan veszélyesebb, mint bármikor korábban.

Konkrét bizonyítékok vannak arra nézve, hogy Észak-Korea megpróbálja becsapni az Egyesült Államokat. Ilyen és ehhez hasonló mondatok szerepelnek abban a titkos jelentésben, amelyről az NBC szerzett tudomást a napokban. Úgy tűnik ugyanis, hogy hiába ráztak kezet és mosolyogtak egymásra Phenjan és Washington vezetői pár héttel ezelőtt, az észak-koreai rezsim semmit sem teljesít abból, amiben megállapodtak.

Sőt, ehelyett még gyorsabban próbál olyan fegyvereket előállítani, amelyekkel komoly hatalommá nőhetné ki magát.Mint ismert, az Egyesült Államok azt akarja elérni, hogy Észak-Korea semmisítse meg minden tömegpusztító fegyverét és ballisztikus rakétáját.

Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy Donald Trump mit szólt a legújabb fejleményekhez, ám így könnyen elképzelhető, hogy meg fog orrolni a korábban jó fejnek nevezett Kim Dzsongun phenjani diktátorra.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Nehéz szilveszter vár a németekre

Edit

Abe Sindzó japán miniszterelnök: Nem zárkózok el egy közvetlen tárgyalástól, az elrabolt személyek ügyében

Géza

Kétségtelenül ez a nagyváros most az európai dzsihád tűzfészke

Edit