Hirmagazin.eu
Főoldal » Észak-Korea eltusolhatja a koronavírus megjelenését
Külföld

Észak-Korea eltusolhatja a koronavírus megjelenését

A világon 195 országában már megjelent a koronavírus, ám Észak-Koreában még mindig nem ismerik el, hogy felütötte volna fejét a járvány. Az észak-koreai helyzetről az index.hu írt beszámolót.

Kim Dzsongun országa tűzzel-vassal próbálja védeni magát, de Kína és Dél-Korea szomszédjaként lehetetlen a megúszás. Az egészségügy romokban áll, sok helyen villany és folyóvíz sem áll rendelkezésre. A propaganda szerint minden a legnagyobb rendben, ám a teljesen izolált országban nagyobb pusztítást okozhat a járvány, mint eddig bárhol.

A helyi média azonban nagy figyelmet fordít arra, hogy az ország óvintézkedéseit mutogassák: felvételek sora látható a tévében arról, ahogy a gyárak ontják a tesztelő készleteket, az arcmaszkokat és a fertőtlenítőt.

Február 20-án bezáratták az iskolákat, majd márciusban még egy hónappal eltolták a szemesztert. Felmerül a kérdés, hogyha nincsen fertőzött eset, akkor mi indokolta a félév kétszeri halasztását is.

Szintén figyelmeztető jel lehet az, hogy Kim Dzsongun szokatlanul kedves levelezésekbe bonyolódott a világ nagy vezetőivel: küldött egyet a dél-koreai elnöknek, Mun Dzseinnek, amely tele volt jókívánságokkal és aggodalommal a koronavírus dél-koreai pusztítása miatt. A Daily NK szerint ebből a váratlan húzásból arra következtethetünk, hogy Észak-Korea segélykérésnek ágyaz meg a koronavírus elleni harchoz. Donald Trump amerikai elnök levélben pedig segítséget ajánlott fel a vírus ellen folytatott harchoz Kim Dzsongunnak, valamint jó egészséget kívánt neki és a népének.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Getty Images

Hasonló hírek

Meghökkentő dolgokat hallott a német politikus a Boszniában rekedt migránsoktól

Mazsi

Brutális tűz tombolt Nagyváradon, szinte porig égett a püspöki palota (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Évente több száz nőt kényszerítenek szüzességi vizsgálatokra Afganisztánban

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------