Hirmagazin.eu
Főoldal » Észak-Korea elengedte az orosz halászhajót
Külföld

Észak-Korea elengedte az orosz halászhajót

A phenjani hatóságok elengedték szombaton a Hsziangeilin-8 nevű orosz halászhajót, amelyet július 17-én fogtak el észak-koreai határőrök, mert állítólag megsértette az ország területi vizeit

– közölte vasárnap a phenjani orosz nagykövetség Facebook-oldalán.

A tájékoztatás szerint az orosz külügyminisztérium erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült a hajó és legénysége szabadon engedését elérni. „Az észak-koreai fél (helyi idő szerint) 16 órakor értesítette V. L. Verevka kapitányt a szabadon engedésről, és a hajó 19 óra 30 perckor hagyhatta el Vonszan kikötőjét, innen (a dél-koreai) Szokcsó felé vette az irányt, ahol a legénység két dél-koreai tagja partra száll majd” – olvasható a diplomáciai képviselet állásfoglalásában.

A legénység egyik névtelenséget kérő tagja a TASZSZ orosz hírügynökség helyszínen lévő tudósítójának elmondta, hogy az észak-koreai hatóságok eltekintettek mindenféle büntetőintézkedés alkalmazásától, az incidenst teljességgel sikerült tisztázni. „A legénység teljes létszámban a fedélzeten tartózkodik, mindenki jól van” – fűzte hozzá a tengerész.

A 15 orosz és két dél-koreai halászt július 17-én vették őrizetbe észak-koreai határőrök, és Vonszanvárosának egyik szállodájában tartották őket fogva. Oroszországnak viszonylag jó kapcsolata van Észak-Koreával,  rendszeres kereskedelmi partnere.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Mutatjuk a gyógyszereket, amiktől Donald Trump gyorsan felgyógyult a koronavírusból

Géza

A mínuszok sem állítják meg a bevándorlókat a Balkánon

Edit

Brutális pénzbírságot kaphatunk ezekért a horvátoknál

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------