Főoldal » Észak-Korea atomfegyverrel fenyegeti az USA-t
Külföld

Észak-Korea atomfegyverrel fenyegeti az USA-t

hirmagazin_2015-07-28_063002
Észak-koreai illetékesek azzal fenyegetőztek hétfőn, a koreai háborút lezáró tűzszünet évfordulója alkalmából, hogy egy újabb háború után nem maradna életben amerikai, aki aláírhatná a megadást.

A főváros, Phenjant és más városokat fellobogóztak az évforduló alkalmából, a lakosoknak hazafias gyűléseket szerveztek az 1953. július 27-i tűzszüneti megállapodásra emlékezve, amely három évi, Dél-Korea és a szövetségesei, köztük az Egyesült Államok ellen vívott háborúskodásnak vetett véget. Békeszerződés azóta sem született. Phenjan azt állítja, hogy valójából Észak-Korea győzelmet aratott a háborúban.

Az ünnepségek szónokai a szokásos Amerika-ellenes retorikához folyamodva arra is kihasználták az alkalmat, hogy felszólítsák a lakosságot a jelenlegi államvezető, Kim Dzsong Un iránti hűség és tisztelet megkettőzésére. Ő a Kim-dinasztia harmadik tagja Észak-Korea élén. Arra is kérték az állampolgárokat, hogy készüljenek a végső leszámolásra az Egyesült Államokkal.
Kim Dzsong Un még szombaton, egy veteránok előtt elmondott beszédében kiemelte, hogy Észak-Korea egy új ütőkártyával rendelkezik: az atomfegyverrel. “Mindörökre elmúlt az az idő, amikor az Egyesült Államok atombombákkal zsarolt minket, most már nem a fenyegetés és rettegés forrása (számunkra), hanem mi keltünk benne félelmet” – jelentette ki.

Az összes amerikai kiirtásáról, és az amerikai imperializmus bukásáról Pak Jong Szik tábornok beszélt vasárnap katonák és diplomaták előtt Phenjanban. Vélhetőleg ő az új védelmi miniszter. Az elődjével állítólag még áprilisban végeztek: a dél-koreai hírszerzés szerint hazaárulás vádjával ekkor kivégezték Hjon Jong Csol észak-koreai védelmi minisztert, miután elaludt egy olyan eseményen, amelyen Kim Dzsong Un is jelen volt.

Forrás: metropol; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Szükségállapot Görögországban: mi lesz a turistákkal?

Géza

Brutális támadás érte a turistákat, holttestük hetek múlva került elő

Mazsi

Sejtkutatásért hárman kapják az orvosi Nobel-díjat

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------