Esseni oldtimer show

Esseni oldtimer show

Hirdetés

A pár évtizedes youngtimerek és az idősebb veterán modellek tavaszi randevúja idén április 6-án startol. A németországi Techno-Classica valamennyi korosztály számára tartogat – üzemképes – meglepetéseket.

 

Esseni oldtimer show

 

Emmit a nagypapa egykori Borgwardja, amott az 1968-ban debütált krimisorozat Columbojának roggyant Peugeot-ja.

Nyílt titok, hogy Európában évente több tíz millió öreg és/vagy karambolos autó végzi a roncstelepen. A prést megúszó archív verdák gyűjtői sincsenek kevesen. Számukra nagy ünnep a tavaszi, esseni veterán mustra. A pénzintézetek (szinte) kamatmentes bankbetérjeinél jobb befektetés lehet egy okosan kiválasztott klasszikus kocsi. A perecablakos Volkswagen Käfer és a hat évtizede bemutatott, légrugós Citroën széria ilyen.

Az öreg kontinens legendás tipusai mellett a tengerentúli moci és négykerekű ritkaságok is bemutatkozási lehetőséget kapnak Essenben. Itt az EU-ban a Trabanttól a Simcáig számos olyan régi márka van, mely lassan eltűnik az utakról. De a negyedszázada nem gyártott keletnémet járgány, s az elfelejtett francia modell mellett akadnak olyan oldtimerek is – lásd. VW Bogár, Mercedes W 123-as, Renault 4-es, ős-Mini Cooper – mely ma sem csak a garázsok szigorúan örzött kincse.

Az április 10-ig tartó, németországi Techno-Classica Essen mindebből szép választékot nyújt majd!

Fotó: -a-

Forrás: mixonline

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: