Image default
Külföld

Erzsébet királynő elsöprő győzelmet aratott, Harry és Katalin sem tudott labdába rúgni

A 93 éves uralkodó a királyi család legnépszerűbb tagja.

Az uralkodó, II. Erzsébet a brit királyi család legnépszerűbb tagja a YouGov tekintélyes közvélemény-kutató intézet felmérése szerint. A 93 éves királynő tetszési mutatója 72 százalékos.

Erzsébet királynő a londoni divathéten (Fotó: Getty Images)Erzsébet királynő a londoni divathéten (Fotó: Getty Images)

A Daily Mail című brit tömeglapban pénteken ismertetett kutatás eredményei szerint az 1952 óta uralkodó II. Erzsébetet unokája, a 34 éves Harry sussexi herceg követi 71 százalékos népszerűséggel. Tavaly Harry herceg végzett az első helyen 77 százalékos tetszési mutatóval.

A harmadik legnépszerűbb, 69 százalékkal Harry 37 éves bátyja, Vilmos. Cambridge hercegének népszerűsége négy százalékponttal javult az előző évihez képest. Idén a negyedik helyen Vilmos neje, Katalin hercegné áll a tavalyival megegyező, 64 százalékos tetszési indexszel. Az ötödik legnépszerűbb Fülöp, Edinburgh hercege, II. Erzsébet 98 éves férje, aki már visszavonult a közéletből, nemrégiben azonban autóbalesete volt, ami miatt egy időre ismét a figyelem középpontjába került.

Harry idén visszaszorult a második helyre (Fotó: Rex Features)Harry idén visszaszorult a második helyre (Fotó: Rex Features)

Harry herceg felesége, Meghan hercegnő hat százalékpontot veszített népszerűségéből, és 49 százalékkal a hatodik helyre került. Nem sokkal lemaradva tőle, 48 százalékkal Harry és Vilmos apja, Károly walesi herceg, a trónörökös került a hetedik helyre.

Vilmos a listában a harmadik, míg felesége, Katalin a negyedik helyet érte el (Fotó:Rex Features)Vilmos a listában a harmadik, míg felesége, Katalin a negyedik helyet érte el (Fotó:Rex Features)

Az első tízbe a királynő lánya, Anna hercegnő, az ő lánya, Zara Phillips, valamint az uralkodó Eduárd nevű fiának felesége, Sophie, Wessex grófnője került be. Károly herceg neje, Kamilla cornwalli hercegnő kiszorult a királyi család tíz legnépszerűbb tagja közül, a 11. helyen áll. Eduárd herceg a 12., Eugénia hercegnő a 13. A tizenötös rangsor végén II. Erzsébet András nevű fia, York hercege és idősebb lánya, Eugénia nővére, Beatrice áll.

A kutatás 2018 júniusa és 2019 júniusa között, kilencezer ember megkérdezésével készült.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Meztelen sétára kényszerítette hűtlen barátnőjét! – VIDEÓ

Mazsi

Megdöbbentő jelentés: Merkel tudja, hogy bukás lesz a migránspolitikája

Mazsi

Így köszönte meg az elefántmama a vadőröknek, hogy megmentették a borját (A cikk videókat tartalmaz) Oszd meg!

Géza