Hirmagazin.eu
Főoldal » Erre nem létezik mentség! Mit tud majd mondani a bírónak a győri diák, aki egy rossz jegy miatt késelte meg a tanárát?
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Erre nem létezik mentség! Mit tud majd mondani a bírónak a győri diák, aki egy rossz jegy miatt késelte meg a tanárát?

H. András egy rossz osztályzat miatt késelt

H. András egy rossz osztályzat miatt késelt /Fotó: Blikk

Fotó: Blikk

Újabb fordulat várható a győri késelő diák ügyével kapcsolatban, most egyik kollégánk kommentálta a történteket.

Fordulat várható a késelő győri diák ügyében, mivel óriási jelentősége lehet a pszichológiai vizsgálat eredményének. A hónapokkal ezelőtt történt késeléssel kapcsolatban most itt olvasható Csizmadia Ádám, a Blikk szerkesztőjének, kommentárja.

Csak semmi heveskedés, lassítsunk le egy kicsit! Húzzuk ki magunkat büszkén, és egy rövid csenddel adózzunk annak a több tízezer évnyi fejlődésnek, ami azzá tett minket, amik vagyunk: emberek. Bár egy-egy ügy hallatán a zsigeri harag olykor alig ereszt minket, de ilyenkor sem feledjük, kik vagyunk, emberek. Nem kiáltunk már halált, nem dobálunk rohadt káposztát a bitófa alatt állóra, nem úsztatjuk a boszorkákat sem, hogy kiderüljön, vajon fából vannak-e. Jó, hogy így van. Nem ítélkezhetünk felelőtlenül, helyette már keressük az okokat. Miért vált valakiből gyilkos, miért nem volt más út, csak a lopás. Ez is jól van. A bolygó csúcsragadozója egy könyörületes állattá szelídült.

De milyen törékeny is tud lenni ez a fejlődés. Épp előbb még dagadó mellkassal álltunk, aztán egy csapásra mintha valami húzna vissza az ősi állapot felé. Mert van, hogy joggal érzünk haragot, és tesszük fel a kérdést: erre mégis milyen értelmes magyarázat adható? Mit tud mondani a bírónak valaki, aki egy kellemetlen osztályzatért kést márt tanára hátába?

Idővel kiderül. Valaki majd elfogadja, valaki majd fortyog magában. De mivel emberek vagyunk, harag nélkül ítélkezünk. És valóban jól van ez így. De az utolsó szó jogán csak egyet lehet mondani: erre semmiféle mentség nem létezik!

blikk / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ausztriai rémálom – Utasai rabolták ki a segítőkész Károlyt

Géza

Kiesett a másodikról egy kisfiú

Edit

Közel ötszáz diákot menekítettek ki egy debreceni kollégiumból

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!