Hirmagazin.eu
Főoldal » Erre költené a pénzt a világ leggazdagabb embere
Életmód hírek

Erre költené a pénzt a világ leggazdagabb embere

2015 03 21 155549

Globális járványjelző és – kezelő rendszer kiépítését sürgeti Bill Gates az ebolajárvány tanulságaiból okulva.

A Microsoft-alapító amerikai milliárdos szerint a Nyugat-Afrikában több mint 10 ezer áldozatot követelő ebolajárvány kezelése “globális kudarc” és “ébresztő jelzés” volt.

Gates a The New York Times és a The New England Journal of Medicine hasábjain egy bőséges anyagi és emberi erőforrással ellátott, gyors döntésekre jogosult és képes globális járványjelző és -kezelő rendszer kiépítését szorgalmazta az ENSZ égisze alatt. Hangsúlyozza: ezzel több millió ember életét lehetne megmenteni.

Mint megjegyezte, az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) ugyan van egy hasonló rendszere (Global Outbreak Alert and Response Network),de az súlyos emberi erőforrás- és finanszírozási hiánnyal küzd.

Gates elképzelései szerint az új rendszernek nemcsak természetes, hanem bioterror-támadások által kiváltott járványokat is hatékonyan kellene kezelnie. A Forbes magazin becslése alapján a világ leggazdagabb emberének tartott Bill Gates és felesége által létrehozott Bill & Melinda Gates Alapítvány többek között éppen a betegségek ellen igyekszik fellépni világszerte.

Forrás: portfolio; Kép: Google;

Hasonló hírek

“Húsz év alatt sem lehet ilyen drámákhoz hozzászokni”

info

Ha minden nap végigcsinálod ennek a nőnek a 13 perces edzését, minden felesleg eltűnik a hasadról és fenekedről! – VIDEÓ

Mazsi

Olcsóbb lesz a csapolt sör? Ennyit spórolhatnál

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: saj[email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------