Image default
Életmód hírek

Erre költené a pénzt a világ leggazdagabb embere

2015 03 21 155549

Globális járványjelző és – kezelő rendszer kiépítését sürgeti Bill Gates az ebolajárvány tanulságaiból okulva.

A Microsoft-alapító amerikai milliárdos szerint a Nyugat-Afrikában több mint 10 ezer áldozatot követelő ebolajárvány kezelése “globális kudarc” és “ébresztő jelzés” volt.

Gates a The New York Times és a The New England Journal of Medicine hasábjain egy bőséges anyagi és emberi erőforrással ellátott, gyors döntésekre jogosult és képes globális járványjelző és -kezelő rendszer kiépítését szorgalmazta az ENSZ égisze alatt. Hangsúlyozza: ezzel több millió ember életét lehetne megmenteni.

Mint megjegyezte, az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) ugyan van egy hasonló rendszere (Global Outbreak Alert and Response Network),de az súlyos emberi erőforrás- és finanszírozási hiánnyal küzd.

Gates elképzelései szerint az új rendszernek nemcsak természetes, hanem bioterror-támadások által kiváltott járványokat is hatékonyan kellene kezelnie. A Forbes magazin becslése alapján a világ leggazdagabb emberének tartott Bill Gates és felesége által létrehozott Bill & Melinda Gates Alapítvány többek között éppen a betegségek ellen igyekszik fellépni világszerte.

Forrás: portfolio; Kép: Google;

Hasonló hírek

Illóolajak hatása az agy működésére – Amit eddig nem mondott el neked senki!

Mazsi

Névnapok november 29.

info

Három nagy veszély leselkedik az emberiségre

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------