Image default
Autók - motorok - hajók

Erre figyeljetek, ha autópályamatricát vásároltok! (Olvasd el és nézd meg!)

Változások várhatók az autópálya-matricáknál is. A díjak nem emelkednek, viszont mától két új szakaszon is fizetni kell. Talán a legfontosabb változás, hogy a felhajtás után, például egy autópálya mellett lévő benzinkúton is meg lehet venni az e-matricát, 60 perc a türelmi idő.

 

„Nem szoktam előre megvenni, de időben meg szoktam venni mindegyik autóra, tehát igyekszem figyelni rájuk” – mondta az M1 Híradónak Steiner Ferenc e-matricavásárlási szokásiaval kapcsolatban.

A budapesti irodában a legtöbben éves matricákat vásároltak, mert ez éri meg legjobban. Januártól pedig kedveznek a nagycsaládosoknak is.

„Azok a nagycsaládosok, akik olyan járművet vezetnek, amely hét személy szállításánál többre vannak vizsgáztatva, és eddig D2-es matricát kellene vásárolniuk, ezt máról fogva D1-es árban tudják megvásárolni” – mondta Török Szabolcs, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője.

Január elsejétől más, fontos változások is lesznek az autópályadíjak fizetésében.

Ha valaki esetleg elfelejti megvenni a matricát, és úgy megy fel a fizetős útra, akkor hatvan percen belül büntetés nélkül pótolhatja az elmaradást.

Ezen felül a pótdíj befizetésre is kétszer annyi idő lesz, mint eddig- összesen 60 nap. Ráadásul a büntetésre részletfizetést is lehet kérni, ha az összeges jelentős anyagi terhet jelent.

Emellett pedig a motorosok is vásárolhatnak májustól kedvezményes havi matricát.

És jövőre bővül a fizetős utak köre, ugyanis átadták az M85 Csornai elkerülőútját, valamint az M35-ös utat is kibővítették Debrecen után. Januártól ezekre is kell matricát váltani.

Az autópálya díjak immár hatodik éve nem változtak. A megszokott tarifák maradnak idén is. A tavaly megváltott megyei és éves matricák január 31-ig érvényesek.

Forrás: hirado.hu

Video: youtube.com

Kiemelt kép: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kresz változás! 45 ezres bírságot kaphatsz alaphangon ezért, de akár 300 ezer forint is lehet! Az autósok 80%-a még nem tud róla, valószínűleg még ön sem!

Mazsi

A Land Rover Nyitrát választotta

info

Fa Nándor tíz kilót fogyott, de indul a Vendée Globe-on

info