Hirmagazin.eu
Főoldal » Erre figyeljenek a szülők: megszereztük a Kék Bálna öngyilkos feladatait
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Erre figyeljenek a szülők: megszereztük a Kék Bálna öngyilkos feladatait

Vágd meg a kezed háromszor, állj a tető szélére, s végül: legyél öngyilkos! Ezek a feladatok szerepelnek a netes őrület, a Kék Bálna ötvenes listáján. A Ripost megszerezte a rettenetes listát…

A Ripost elsőként számolt be arról, hogy már magyar áldozatai is vannak a Kék Bálna-őrületnek: két 15 éves diák akasztotta fel magátDebrecenben két hónap eltéréssel. Vikinél és Petinél is arra utalnak a bizonyítékok és az öngyilkosság előzményei, hogy a Kék Bálna játékba szervezték be őket, az 50 feladat közül többet is végrehajtottak, mielőtt véget vetettek az életüknek.

Viki felakasztotta magát
A Kék Bálna résztvevői 50 pontos listát kapnak, amit 50 nap alatt kell teljesíteniük. Egy-egy elvégzett feladatot fotóval vagy videóval kell bizonyítaniuk. A „mentor” eleinte csak kisebb feladatokat kér az áldozattól, például, hogy lopjon el valamit egy boltból, másszon fel magas épületek tetejére, ne törődjön családjával, társaival, keljen fel az éjszaka kellős közepén (pontosan 4:20 perckor), nézzen horrorfilmeket. Ha ezeket megteszi és bizonyítja is, szintet lép.

Az asszony lánya, Viki öngyilkos lett… Fotó: Markovics Gábor

Életveszélyes feladatokat kapnak

A feladatok napról napra egye nehezebbé és durvábbá válnak: arra utasítják a gyerekeket, hogy pengével véssenek bálnát vagy más ábrákat a karjukra, csonkítsák meg magukat, vagy égessenek magukba egy ábrát.

Vágd meg a kezed háromszor! Fess bálnát egy lapra! Menj fel a tetőre és állj a szélén! Beszélj egy bálnával! Legyél öngyilkos! – ilyen feladatokat kapnak a tinik, derül ki abból a listából, ami a Ripost birtokába jutott egy Facebookon működő, zárt csoportból.

Természetesen nem kötelező megcsinálni a feladatokat, de a mentor folyamatosan sakkban tarja őket azzal, hogy ha nem hajtják végre a kiszabott próbát, akkor a mentor a családjával együtt meg fogja őt ölni.

Ha öngyilkos leszel, nyertél. Ha nem, mi majd segítünk

– szól a jelmondat, ezek után pedig úgy érzi az áldozat, hogy vagy önként megöli magát vagy végeznek vele és szeretteivel.

Oroszországból indult az őrület

– A Kék Bálnáról szóló történet furcsán hangzik, ha nincs tizenéves gyermekük. Amikor a 14 éves lányom mondja, hogy a fél osztály részt vesz a játékban, és épp kapott egy feladatot, hogy vegyen egy pengét és vágja bele bőrébe a 4:20 feliratot… nem vicces. A rendőrséghez fordultunk – írta egy román képviselőnő a napokban a Facebook-oldalán. A politikus szerint a halál csoportjának adminisztrátorai (vagy mentorai) orvosi egyetem hallgatói, akik így végeznek pszichológiai kísérleteket.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint mindenképp a családnak kell figyelnie, hiszen ők látják, ha a gyerek viselkedése megváltozik, vagy egyenesen öngyilkosságra készül.

forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Embertelen! Kikötötte a sínekhez megunt kutyáját, hogy üsse el a vonat!

Tizenhét kilogramm marihuánával fogtak el egy férfit a rendőrök

info

Rezesova szelleme: újabb részeg BMW-s csapódott egy autóba az M3-ason

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------