Főoldal » Erősödik az influenzajárvány, de ingyen sincs igény a védőoltásra
Egészség - betegség

Erősödik az influenzajárvány, de ingyen sincs igény a védőoltásra

Több mint egymillió ember térítésmentesen kaphatná meg az influenza elleni védőoltást, mégsem jelentkeznek a háziorvosoknál a vakcináért. Pedig a jelzések szerint hétről hétre nő a betegek száma, és egyre terjed a járvány

– írja hétfői számában a Világgazdaság.

Az idei szezonban az 1,3 millió rendelkezésre álló influenza elleni ingyenes vakcinának az 53,3 százalékát, vagyis csaknem 640 ezer adag oltóanyagot használtak fel január elejéig a háziorvosok” – közölte a lap érdeklődésére a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Az alacsony arány nem meglepő, hiszen egy évvel korábban ennél is kevesebben, 628 ezren kérték a védőoltást. Az NNK közlése szerint az influenza elleni ingyenes vakcina csupán 60 százaléka fogyott el tavaly. A 2020-as oltóanyag-felhasználásról a végleges részletes adatok április végén jelennek meg.

A praxisokban a térítésmentes védőoltást elsősorban a rizikócsoportba tartozók, például a hatvan év felettiek, a várandós kismamák, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben, valamint az immunhiányban szenvedők kaphatják meg.

A címlapfotó illusztráció.

vg, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A pszichiátria jogsértéseit vizsgálják

Edit

A legveszélyesebb hústermékek, amelyektől jobb, ha tartózkodsz!

Mazsi

Nyomjon már legyen kedves egy lájkot aki gyerek korától eszi a házi szalonnát és még kutya baja nem volt tőle! Figyeld mit írnak róla.

Edit