Hirmagazin.eu
Főoldal » Erősen korlátozhatják a rövid távú lakáskiadást Budapesten
Életmód hírek

Erősen korlátozhatják a rövid távú lakáskiadást Budapesten

A Felelős Rövidtávú Lakáskiadók Szövetsége úgy tudja, hogy nagyban korlátoznák Budapesten a rövid távú lakáskiadást. Információik szerint ezt a Magyar Turisztikai Ügynökség és Magyar Szállodaszövetség kezdeményezi.

Rege Mihály, a Felelős Rövidtávú Lakáskiadók Szövetségének elnökségi tagja hangsúlyozta: egyelőre pletyka szinten lehet hallani arról, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség

120 napban korlátozná a kiadható napok számát egy naptári évben,

ami érthető okok miatt ellenérzéseket válthat ki az érintettek körében. „Nyilvánvalóan senki nem nyitna a fővárosban éttermet sem, ha csak az év töredékében tarthatna nyitva” – magyarázta.

A szakember azt is megjegyezte: az elmúlt években hatalmasat fejlődött a szegmens, és már bátran kijelenthető, hogy Budapesten kizárólag úgy lehet manapság kiadni lakást, hogy az egy magas színvonalat képvisel. Nem beszélve arról, folytatta, hogy egy olyan vállalkozásról van szó, amely reputációját állandó jelleggel kell építeni, tehát nagyon lényeges a vendégkör visszajelzése.

„Egész egyesszerűen nem tud úgy működni a dolog, hogy csak azt év töredékében adhat ki lakást az ember”

– hangsúlyozta.

Az említett intézkedésnek emiatt két kimenetele lehet: a kiadók nagy számban fognak átmenni a fekete szegmensbe és illegálisan fogják végezni a tevékenységet, a másik opció, hogy az érintett lakások átterelődnek a hosszú távú piacra – vélekedett a szövetség elnökségi tagja.

Rege Mihály az InfoRádió kérdésére végezetül megjegyezte, bár elviekben a Magyar Szállodaszövetség a Magyar Turisztikai Szövetségtől független szervezet, vagyis közös kezdeményezésről nem lehet szó, utóbbi legfeljebb erős ráhatással lehetett a korlátozásra. Ezért mind a két szereplővel keresik folyamatosan a kapcsolatot.

Közben szakmai körökből kapott értesülésre hivatkozva, a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs elfogadta a rövid távú lakáskiadás korlátozására vonatkozó javaslatot.

Nyitókép: Pixabay
infostart / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Hivatalos: Strand Fesztivál, EFOTT és Fishing On Orfű nélkül maradunk idén

Géza

A nőket köszöntötte tegnap, Orbán Viktor miniszterelnök

Géza

A szülők 21. gyermeküket köszöntötték. Azt ígérik már nem lesz több!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------