Image default
Sporthirek

Éremért birkózhat a világbajnokságon Korpási Bálint. Gratulálunk, már ez is szép eredmény!

A tavalyi ezüstérmes a nyolcad-, majd a negyeddöntőben is magabiztos győzelmet aratott, így bejutott a legjobb négy közé a kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

A kazah fővárosban a kötöttfogásúak négy nem olimpiai súlycsoportjának küzdelmeivel kezdődött meg a viadal, melynek első napján Korpási, illetve Lévai Zoltán (82 kg) volt érdekelt. A délelőtti programban a BVSC világ- és Európa-bajnokának kiemeltként nem kellett a 16 közé mérkőznie, a nyolcaddöntőben pedig a kirgiz Ruszlan Carevvel találkozott. Korpási az esélyeknek megfelelően gond nélkül, 6-0-ra verte riválisát.

A folytatásban Carevnél papíron keményebb rivális várt Korpásira, ám az azeri Sanan Suleymanov sem volt képes nagyobb ellenállásra. A magyar klasszis már az első menetben levitellel és pörgetésekkel 6-0-ra elhúzott, s magabiztosan őrizte meg előnyét a végéig. Korpási a magyar idő szerint 14 órakor kezdődő elődöntős programban az idei Eb-győztes orosz Abujazid Mancigovval csap majd össze.

Lévai Zoltán a selejtezőben kezdett, melyben gyors, 9-0-ás technikai tusgyőzelmet aratott a svéd Bogdan Kourinnoi. A nyolcaddöntőben a dán színekben szereplő Rajbek Bisultanovval már nem volt ilyen könnyű dolga, ám az utolsó másodpercekig 3-1-re vezetett, s úgy tűnt nyerni fog, a hajrában azonban kilépett szőnyegről, a bírók pedig úgy ítélték, menekült, így egy helyett két pontot kapott a dán, Lévai pedig kikapott.

A magyar 82 kilósnak vasárnap sem lesz lehetősége a javításra, mivel legyőzője a következő körben kikapott.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
infostart

Hasonló hírek

Óriási katasztrófa a Makaói Nagydíjon: eltörött a pilóta gerince, öt sérült a pályán – VIDEÓ

Mazsi

Elvesztettük a Vodafone Kupát

info

Ifj. Ocskay Gábor jégkorong emléktorna – Fehérvár-Ljubjlana a dönt#337;ben

info