Főoldal » Eredménytelenül ért véget a madridi taxisok sztrájkja
Külföld

Eredménytelenül ért véget a madridi taxisok sztrájkja

Követeléseik teljesülése nélkül ért véget a madridi taxisok tizenhat napja tartó sztrájkja, miután a többségük a tiltakozóakció befejezése mellett döntött kedden.

A taxisszervezetek hangsúlyozták: a mostani sztrájk beszüntetése ellenére további utakat keresnek ahhoz, hogy elérjék az alternatív közösségi személyszállító szolgáltatások (Uber, Cabify) működési feltételeinek szigorítását.

Szavazatuk leadására várakozó taxisofőrök az Adolfo Suárez Madrid-Barajas repülőtéren Madridban február 5-én (Fotó: MTI/EPA-EFE/Rodrigo Jiménez)

A madridi autonóm kormány a taxisok négy szabályozási tervezetét utasította el az elmúlt több mint két hét során. A legutóbbi javaslatot hétfőn.

Pedro Rollán elnökhelyettes a megbeszélés után hangsúlyozta: ők nem az alternatív szolgáltatások korlátozásában, hanem a taxisok lehetőségeinek bővítésében gondolkodnak, és nem akarnak több ezer munkahelyet elveszíteni, mint ahogy az Katalóniában történt.

Ott a helyi kormány engedett a sztrájkoló taxisok követeléseinek, és általánosan legkevesebb 15 perces előrendelési kötelezettséget határozott meg az alternatív közösségi személyszállítási szolgáltatások igénybe vételéhez. Barcelona városa ezt egy órára emelte.

Az Uber és a Cabify a rendelkezés életbelépésének napjától felfüggesztette működését a régióban, mivel szerintük az új szabályozás tönkretételükre irányuló „mesterséges intézkedés”. A döntés hatására több mint hétszáz főt érintő csoportos létszámleépítést jelentett be a spanyol Moove Cars vállalat, amelynek autói az Uber mobiltelefonos applikációján keresztül voltak elérhetők Katalóniában is.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Nem ért célt a Szicíliánál veszteglő mentőhajó az EJEB-nél

Géza

Egy-két hónapig tarthat a légikatasztrófa áldozatainak azonosítása

info

Túristák özönlik el a mesebeli osztrák települést

Géza