Hirmagazin.eu
Főoldal » Eredménytelen a Lánchíd és a Váralagút felújítására kiírt tender
Gazdaság

Eredménytelen a Lánchíd és a Váralagút felújítására kiírt tender

Minden beérkezett ajánlatot érvényesnek találtak, a rendelkezésre álló anyagi fedezet összege nem elegendő arra, hogy akár a legkedvezőbb ajánlatot tevő céggel szerződést köthessenek a Lánchíd és a Váralagút felújítására

– írja a Népszava.

A Lánchíd és a Váralagút rekonstrukciójára és a kapcsolódó beruházásokra kiírt közbeszerzési eljárást mindkét részfeladat esetében érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánították, a rendelkezésre álló anyagi fedezet összege ugyanis nem elegendő arra, hogy akár a legkedvezőbb ajánlatot tevő céggel szerződést köthessenek.

A rendelkezésre álló teljes beruházási összeg bruttó 23,36 milliárd forint, ez önmagában még a Széchenyi Lánchíd rekonstrukciójára sem elegendő, ráadásul a cégek által ajánlott nettó árakon felül a kivitelezővel kötendő szerződéstervezet 10 százalék kötelező tartalékkeretet tartalmaz, így a fedezet meghatározásához az ajánlati árhoz ezt, valamint a 1,5 százalékos mérnökdíjat és az 1 százalékos egyéb költséget is hozzá kell számolni.

Karácsony Gergely főpolgármester ezért azt tanácsolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy vizsgálják felül a feladatok kivitelezési sorrendjét és ütemezését, és kezdeményezi a kormánynál a Várhegy-alagút felújítására biztosított 6 milliárd forint átcsoportosítását a Lánchíd felújítására, ezen felül szükségesnek tartja a beruházás terveinek, a közbeszerzési kiírás feltételeinek áttekintését a költségek csökkentése érdekében.

Karácsony Gergely ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a Lánchíd mielőbbi felújítását továbbra is kiemelt jelentőségű feladatnak tartja.

Címlapkép: Avalon/Universal Images Group via Getty Images

nepszava, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Sorra zárnak be a benzinkutak: a MOL-nál is leépítések várhatók a járvány miatt

Géza

Elkezdődött a napraforgó betakarítása

Géza

6 kedvező lehetőség kisvállalkozások finanszírozásához

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------