Image default
Kirándulás, utazás itthon

Erdélyt választották a világ legszebb helyévé: képeken mutatjuk, miért

Nézd meg a hat természeti csodát, amihez foghatót sehol nem látsz a világon.

torocko

A világ egyik legismertebb útikönyve, a Lonely Planet Erdélyt választotta a világ legszebb régiójává. Az értékelést egy szakértői csoport állította össze, de természetesen az utazók véleményét is figyelembe vették. Erdély festői környezete nemcsak Bajorországot vagy Nyugat-Izlandot, hanem még Hawaiit is maga mögé utasította. Nézd meg képeken a vadregényes tájat!

A Bigéri-vízesést a Föld legkülönlegesebb vízeséseként tartják számon. Szépségét még inkább emeli, hogy a sziklákon lévő mohaszőnyeg szinte beleolvad a vízsugarakba.

 

A Tordai-hasadék a Torockói-hegységben található, Románia leglátványosabb természeti csodái közé tartozik. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy körülbelül két kilométer hosszan húzódik a 250-300 méter magas sziklafalak között.

 

A Fogarasi-havasok szintén Erdély páratlan, vadregényes vidékei közé tartozik. Hegyi tavak, vízesések, valamint félelmetesen kanyargó szerpentinek fokozzák a táj szépségét.

 

A Békás-szoros a Keleti-Kárpátok gyönyörű szurdokvölgye. A hatalmas, 200-300 méter magas sziklafalak lélegzetelállító látványt nyújtanak.

 

A Gyilkos-tó, másik nevén Vörös-tó Hargita megyében, a Hagymás-hegységben fekszik. Nemcsak Erdély egyik legszebb természeti csodája, hanem az egyik leglátogatottabb turistalátványosság is.

 

A Szent Anna-tó szintén a közkedvelt úti célok közé tartozik, sőt, úgy tartják, itt még vulkán is kitörhet. A gyönyörű tó ugyanis a Csomád-hegység kráterében fekszik.

 

femina, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Turisztikai attrakció: megnyílt a Deseda-Kalanderdő

info

Töltsük el tartalmasan az időt Hévízen!

info

Gyönyörű jégvarázst fotóztak a Tarjánka-szurdokban

Edit