Főoldal » Erdélyi lakodalomba repít a Városliget – ilyen lesz a Magyar Zene Háza (A cikk videót tartalmaz)
Gazdaság

Erdélyi lakodalomba repít a Városliget – ilyen lesz a Magyar Zene Háza (A cikk videót tartalmaz)

A Liget Budapest Projekt keretében épülő különleges zenei palota a tervek szerint 2020-végén nyitja meg kapuit.

Elkészültek a Magyar Zene Háza Sou Fujimoto, japán sztárépítész által készített tervei. A Liget Budapest Projekt keretében létrejövő három szintes épület a Hungexpo elhanyagolt irodaházainak helyén épül meg, a kivitelezés hamarosan megkezdődik.

A természet és az épített környezet egyensúlyára különleges hangsúlyt helyező Magyar Zene Háza légies, nyitott és átjárható épület lesz. Az ikonikus épület oktatási, múzeumi intézményként és koncerthelyszínként is funkcionál majd, amelyekkel együtt egy új kulturális intézmény és közösségi tér nyílik a Városligetben.

Az épület átadásakor több ezer négyzetméternyi zöldterületet adnak vissza a parknak.

A különleges kialakításnak köszönhetően világszerte kalandozhatunk

Az épület föld alatti szintje a kiállítások tere lesz, amely izgalmas tárlatokkal, a legkorszerűbb technológiai megoldásokkal kínál többet a hagyományos múzeumélménynél.

Az épület földszintjén egy koncertterem, valamint egy szabadtéri színpad kap helyet, amely ismert és kevésbé populáris fellépők és zenei stílusok bemutatásával nyit ajtót a közönségnek a zene világába.

A kiállító terek mellett az épületben egy hangdóm is helyet kap. Egy különleges félgömb alakú kupolatérben az egyedi hangtechnikai megoldások hangtereket hoznak létre, így izgalmas helyszínek zenei és képi világát ismerhetik meg a látogatók.

Megtapasztalhatjuk a természet hangját az Amazonas esőerdő közepén, vidám táncot egy erdélyi lakodalomban vagy akár egy szimfonikus hangverseny élményét.

Forrás: magyarepitok.hu

Hasonló hírek

Adóügyek, gazdaság: Ők tartoznak az adóval

Géza

Több ezer külföldit hozott a letelepedési kötvény

Edit

Félezer új munkahelyet teremtett az Infineon ceglédi beruházása

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------