Hirmagazin.eu
Főoldal » Erdélyben készítik a világ egyik legdrágább lekvárját
Tudástár - minden érdekesség

Erdélyben készítik a világ egyik legdrágább lekvárját

Az erdélyi Brassó megyei Szászfehéregyháza a faerkélyes erődtemploma mellett arról is híres, hogy itt készítik a világ egyik legdrágább lekvárját, amelyből egy befőttesüveggel 365 euróba kerül.

2015-08-17_155416

A Gherda Gherghiceanu által főzött dzsem három dolog miatt különleges: az íze, a speciális csomagolása, és azért, amit a vásárló kap a 800 gramm íz mellé. Ugyanis, aki vásárol a hírneves termékből az 5 tölgyfa tulajdonosa is lesz, a fák egy Szilágy megyei erdőben találhatók.

Az első hallásra szokatlan ajándékot az indokolja, hogy a lekvárok csomagolásául szolgáló tölgyfadobozt egy asztalos készíti, ezért a kivágott fákat pótolni kell. Eddig mintegy 2500 tölgyfacsemetét ültettek el az erdőben, és a vásárlók között számos romániai és külföldi közéleti személyiség, üzletember is megtalálható.

Gherda Gherghiceanu elmondta: hírneves lekvárjához maga szedi és válogatja a gyümölcsöt a szülőfaluját övező dombokról. Az egyedi íz eléréséhez epret, csipkebogyót, szilvát és almát használ, tartósítószert pedig nem tartalmaznak az elkészített termékek.A lassú tűzön főzött lekvárba csupán egy kevés cukrot tesz, a tüzet pedig fával táplálja, így őrződnek meg a gyümölcsök aromái. A nő elmondta, almában mindig is hiányt szenvedett, ezért Segesvárról hozatott jonatán almát, de azoknak viszont nem volt olyan ízük, mint amilyen Szászfehéregyházán terem.

2015-08-17_155430

Forrás: Arany gondolatok

Hasonló hírek

Törzsek, amelyek nem akarnak kapcsolatba lépni a külvilággal

Géza

Az elárasztott falu őre lett az idei Európai Év Fája verseny győztese – videók

Géza

Majd 50 éve nem jöttek rá a tudósok, mi lehet ez a rejtélyes tárgy – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------