Hirmagazin.eu
Főoldal » Erdei Zsolt alaposan kifogta
Horgászat hírei

Erdei Zsolt alaposan kifogta

hirmagazin_2015-08-26_122133

Idén is Maconkán ragadtak botot a megszállott pecások: a XI. Fishing and Hunting – Energofish -VelenceBike Társasági és Média Horgászversenyen negyvennyolc csapat indult. Színészek, sportolók, újságírók, tévések és több iparág képviselői kilenc órán keresztül versenyeztek, végül a Fishing and Hunting csapata vitte el a kupát a rekordot jelentő 102 kilós fogással. A győztes csapatban volt Erdei Zsolt is.

Minden eddiginél hosszabban, kilenc órán keresztül versenyeztek a Társasági és Média Horgászverseny résztvevői Maconkán. Erdei Zsolt már rutinos indulóként állt ki a partra a Fishing and Hunting csapat mezében: Radu Morar és Andrejszky Zoltán társaságában pecázott. Madár ebben a sportágban is maximalista, hiszen a házigazdák a rekordot jelentő 102 kilós fogással elvitték a kupát.

„Természetesen egy sportember nyerni akar, mindig nagyobb és szebb halat szeretnék fogni a szomszédoknál. Egy másik összeállítású csapattal már kétszer sikerült felállni a dobogó legfelső fokára, most pedig harmadszorra is sikerült” – mondta a világbajnok boxoló. Madár az egész kupa alatt folyamatosan küzdött a halakkal, maga cipelte oda a mérlegelésre a „zsákmányt”, majd engedte szabadon az állatokat. „Az Ebro folyón fogtam egyszer egy 71 kilós harcsát, de a méret nem érdekel különösebben. Azt élvezem, amikor nagy a pörgés és egymás után fogjuk a halakat.

Húsz évesen kóstoltam bele a horgászatba, azóta a szenvedélyemmé vált. A versenyekre örömmel járok, ilyenkor együtt lehetünk a csapattársakkal, folyamatosan megy egymás zrikálása, jó a hangulat. Időnként a kisfiamat is elhozom, szeret velem pecázni járni, bár őt a foci köti le igazán. Ilyen maratoni versenyre azért nem vállalkoznék vele” – mondta a boldog győztes.

Az indulók között nem Madár volt az egyetlen élsportoló, Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó a testvérével horgászott. „Nálunk az öcsém, Misi az igazán profi, én csak a segédje vagyok. Lehet, hogy nem látszik rajtunk, de dúl bennünk a versenyszellem, mindig azt nézzük, hol görbül a bot” – mondta verseny közben az egykori pólós.

A sportolók mellett művészek is horgászbotot ragadtak, a „Nagyágyúk” csapatát Méhes László, Trokán Péter és Straub Dezső alkotta. „Tíz éves korom óta horgászok, tehát kisebb-nagyobb megszakításokkal már fél évszázada. Ez a csapat 1993-ban alakult, időnként eljárunk a versenyekre, ám úgy érzem a mai nem a mi napunk” – nyilatkozta Trokán Péter. Néhány rajthellyel arrébb a Vidám Színpad csapata Böröndi Tamás igazgatóval együtt várta a fogást – olykor nem is reménytelenül.

Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász- és vadászcsatornája jövőre már a tizenkettedik alkalommal szervezi meg a versenyt.
Forrás: mixonline; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Majdnem a vízbe ugrott a horgász rémületében, amikor meglátta mi volt a horga végén

Mazsi

Legalább egyszer, akkora halat fogjak, hogy ne kelljen hazudni

info

Vigyázz a csuka harap!

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------