Hirmagazin.eu
Főoldal » Épül már Európa legnagyobb beltéri betleheme Vörsön – videó
Gazdaság

Épül már Európa legnagyobb beltéri betleheme Vörsön – videó

Ahogy 71 éve minden novemberben, most is nekiláttak a különleges bibliai kép megalkotásának. A Betlehem egy zsákfalu szívében, a vörsi Szent Márton Templomban található.

A Kis-Balaton „fővárosában”, Vörsön 71 évvel ezelőtt még csak egy négyzetméteren épült fel bibliai kép, ám az évtizedek során folyamatosan bővült, amire elérte mai, 52 négyzetméteres nagyságát. A helyiek már napok óta önkéntes munkában dolgoznak Európa legnagyobb szabadtéri betlehemének megépítésén.

  • 1948-ban épült először Vörsön Betlehem, akkor még csak kis méretben.
  • Az 50-es években egy kezdeményezés hatására a vörsi templom Jézus Szíve oltárt lebontották és annak a helyére egy nagyobb méretű Betlehemet építettek.
  • 1988-ban Futó Péter vette át a Betlehem építését, akkoriban még csak a jelenlegi csaknem 60 négyzetméteres méretének körülbelül a fele volt.

Adventre több újdonsággal is készülnek

Idén egy pályázatnak köszönhetően kültéri betlehem is épül a vörsi templom szomszédságában, illetve adventi vásárt is rendeznek. A településvezetés arra számít, hogy így több mint 30 ezer vendéget fogadhatnak majd. Már számos csoport jelentkezését regisztrálták – írja a zaol.hu.

A gipszből készült ember- és állatalakok kivételével minden természetes anyagból készül. Az 52 négyzetméteres alapterületű építményhez 2,5 köbméter faanyagot használnak fel, az örökzöldekből is bőségesen ajánlottak fel. Az alapanyagokat a vörsi és a szomszédos települések lakói biztosítják ingyenesen.  10-12 ember vesz részt a munkában.

 

Mindent megfogadunk és akkor beépítjük. Ezért nincs egyforma betlehem egyik évben sem. Egyik évben innét vannak a dombok, másik évben biztos, hogy másik oldalt lesznek, ahogyan jön az ötlet. Haza megy este a csapat, másnap már mondja mindenki az új ötletet. Van, amikor vissza is bontjuk azért, hogy még jobb legyen

– nyilatkozta Simon György építő.

A tervek szerint jövő hét közepére végeznek a bibliai életképpel, amelyet advent első vasárnapján, december 1-étől már megcsodálhatnak a látogatók.

Nyitvatartás

2019. december 1.-től

2020. február 3.-ig

Minden nap 09:00 és 17:00 között.

Címlapfotó: Youtube

24, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Romániába csábíthatja a magyarokat az alacsonyabb áfa

info

Több tonna, ismeretlen eredetű zöldséget foglalt le Szabolcsban a NAV

info

Az Orbán Viktor Miniszterelnökünk vezette szakértői kormány értékálló törvények megalkotásán dolgozik (A cikk videót tartalmaz)! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------