Hirmagazin.eu
Főoldal » Épül a Washington–Budapest–Jeruzsálem-tengely?
Belföldi hírek

Épül a Washington–Budapest–Jeruzsálem-tengely?

Épül a Washington–Budapest–Jeruzsálem-tengely – konferencia kezdődött a Terror Háza Múzeumban

A Terror Háza Múzeum adott helyet, Schmidt Mária, a múzeum főigazgatója azt mondta, nagy horderejű változások közepén vagyunk, amikor döntésekre és cselekvésekre van szükség.

Vannak olyan politikusok, mint például Donald Trump, Orbán Viktor és Benjamin Netanjahu, akik cselekszenek is – hangzott el kedden az M1 Ma reggel című műsorában.

Berzi Gergely, a XXI. Század Intézet külügyi igazgatója a konferencia fő témájáról elmondta, két fontos változás formálja jelenleg a nyugati politikát. Az egyik, ami a legfontosabb kérdés, a migráció, a másik pedig, hogy az emberek a hagyományos intézményekbe – mint például a jogrendszerbe vagy a médiába – vetett hite kezd megingani, ezért olyan jobboldali politikusok felé fordulnak, akik a nemzeti érdekeket tartják a legfontosabbnak.

Van egy olyan tendencia, amely azt sugallja, hogy a jövőben az erős jobboldali vezetők nyerhetnek nagyobb teret, hiszen Lengyelország és Magyarország után Ausztriában is jobboldali vezetőt választottak az emberek, Olaszországban pedig Silvio Berlusconi volt miniszterelnök óta nem volt ilyen stabilitás, mint most.

Nem európai színtéren az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump erősíti e politikusok listáját, de Dél-Amerikában is rendre jobboldaliak kerültek kormányra az elmúlt tíz évben.

Jelenleg nem túl jó a viszony az Amerikai Egyesül Államok és az Európai Unió között, azonban abban az esetben, ha az európai parlamenti választások után a jobboldaliak dominálnak majd az Európai Parlamentben, elképzelhető, hogy egy bizonyos idő után ez a kapcsolat javulni fog.

Azt, hogy az Egyesült Államok vezetése melyik európai politikai gondolkodáshoz húz, jól jelzi, hogy míg

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter lemondta berlini látogatását, addig Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke két héttel az európai parlamenti választások előtt meghívta Orbán Viktort a Fehér Házba – folytatta Berzi Gergely.

A konferencián részt vevő amerikai újságíró, Aaron Klein szerint Donald Trump, Orbán Viktor miniszterelnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a nyugati zsidó-keresztény civilizáció védelmezői, akiket az ideológiai-filozófiai gondolkodás köt össze, ami az alapja annak, hogy az Orbán–Trump és az Orbán–Netanjahu személyes kapcsolatból szövetség váljon – fejtette ki Berzi.

m1

Hasonló hírek

Magyarországon örülünk, hogy van a TEK, de biztosan kevesen tudjátok, hogy pontosan kik is ők! Így most, bemutatjuk! Akit egy kicsit is érdekli a maga, családja és szerettei biztonsága, az olvassa el és ossza meg! Hirmagazin.eu

Géza

Magas az olajár, emiatt mégsem nő az üzemanyagok jövedéki adója

Géza

Épül a területvédelmi tartalékos rendszer

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------