Hirmagazin.eu
Főoldal » Éppen csak elkerültük a polgárháborús helyzetet! Emlékezzünk a 28 évvel ezelőtti taxisblokádra! Oszd meg!
Életmód hírek

Éppen csak elkerültük a polgárháborús helyzetet! Emlékezzünk a 28 évvel ezelőtti taxisblokádra! Oszd meg!

1990 októberének utolsó napjaiban nagymértékben, mintegy 65 százalékkal drágult a benzin Magyarországon. Az áremelés miatt a taxisok tiltakozásba kezdtek a fővárosban: a máig emlékezetes akció hamar országossá terebélyesedett, napokra megbénítva a közlekedést. A taxisblokád néven ismertté vált válság megoldásán Antall József miniszterelnök kórházi betegágyában is dolgozott.

Meddig ér a demokrácia?

A hatalmas megörökölt államadósság szorításában az Antall-kormánynak komoly konfliktusokat és érdekütközések sorát kellett kezelnie, így például az egész cikluson áthúzódó médiaháború árnyékában az 1990. októberi taxisblokádot is. A blokád a nemzetközi közvélemény figyelmét is felkeltette, megítélése máig megosztja a politikusokat és a közvéleményt: sokan a demokratikus Magyarország első tömegtüntetéseként emlékeznek rá, míg mások egy vállalkozói kör önkényes, mások életét megbénító akciójaként.

Nem jött elég olaj az oroszoktól

Az áremelésről az első híradás október 19-én jelent meg a Népszavában „Árulás: jön az 56-62 forintos benzin” címmel. Másnap a kormány bejelentette az üzemanyagár 65 százalékos emelését, amivel a benzin fogyasztói ára (éppen) 56-62, a gázolajoké 42-45 forintra nőtt. A lépésre a kormány indoklása szerint a szovjet olajszállítások csökkenése, valamint az augusztustól tartó öbölháború miatt volt szükség.

Tiltakozó taxisok eltorlaszolva egy fontos közlekedési csomópontot megbénítják Pécs forgalmát. (Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc)

Hamar bilincsbe verték az országot a taxisok

A felháborodott taxisok október 25-én a budapesti Hősök terén, majd a Kossuth téren gyülekeztek. Az Országház előtt találkoztak Siklós Csaba közlekedési miniszterrel, aki nem vette át petíciójukat.

A taxisok rádióhálózatukon folyamatosan kapcsolatot tartottak egymással; lezárták Budapest összes hídját, megbénítva ezzel a város közlekedését. Éjféltől országossá szélesedett a blokád, amelyhez csatlakoztak a magán- és teherfuvarozók is.

Másnapra az ország főútjain és a nagyobb városokban szinte lehetetlen volt a közlekedés, a határokon állt a forgalom. A Ferihegyi repülőteret a fővárosból nem lehetett megközelíteni, Budapest belső területein egyedül a metró közlekedett. A tüntetők csak a mentőket és az egyéb megkülönböztető jelzést viselő, valamint az élelmiszert szállító gépkocsikat engedték át.

A taxisok és a fuvarozók néhány óra alatt bilincsbe verték az országot.

Budapest, 1990. október 26. Az eltorlaszolt Erzsébet híd budai hídfője a budapesti taxisok demonstrációja alatt. (Fotó: MTI/Záray Péter)

Rosszabbkor talán nem is jöhetett volna a kormánynak

A kormány október 26-án reggel törvénytelennek minősítette a taxisok akcióját, miután azt a gyülekezési törvény előírásai szerint 72 órával korábban be kellett volna jelenteni.

Kétségtelen, hogy a kormányt váratlanul érte a tiltakozás, hadra fogható miniszterből éppen „rosszul álltak” ezekben a napokban. A tucatnyi tárcavezetőből négy külföldön tartózkodott, Antall József miniszterelnök pedig kórházban feküdt. (Mint ismert, a kormányfő működésének kezdetétől küzdött betegségével és ciklusát sem tölthette ki: 1993. december 12-én meghalt.)

Antall távollétében Horváth Balázs belügyminiszter látta el a kormányfői feladatokat. Bejelentette: a kormány minden törvényes eszközzel helyreállítja a rendet. A rádió és a televízió által közvetített beszédében megindokolta a kormány intézkedését, és bejelentette, hogy három válságstábot állítottak fel.

Göncz Árpád köztársasági elnök este beszédet mondott a televízióban, a benzináremelés felfüggesztését javasolta a kormánynak, és ennek függvényében kérte a taxisokat a blokád abbahagyására.

Áthatolhatatlan blokád

Október 27-én a magyar közutak teljes blokádjára ébredt az ország. A taxisok, fuvarozók – a hozzájuk csatlakozó polgári résztvevőkkel egyetemben – a végletekig megbénították az egész ország közlekedését. Mintegy 600 helyen állítottak útzárt, ez összesen 105 helységet érintett. Budapesten – a Lánchíd kivételével – az összes Duna-hidat lezárták, 25 főbb csomópontot eltorlaszoltak.

Az ország életét megbénító taxisblokád ellen tüntetők menete a Lánchídon 1990. október 28-án. MTI Fotó: Mónos Gábor

A tárgyalások a fuvarozók és a kormány között egész nap tartottak. Estére közös nyilatkozat közzétételében állapodtak meg.

Ebben a kormány kinyilvánította, hogy az Érdekegyeztető Tanács október 28-án megtartandó ülése elé olyan megoldást terjeszt, amelynek révén meghatározott feltételek között elképzelhető literenként 10 forintos kedvezmény. A megegyezés feltételéül a blokád megszüntetését szabták.

A kormány és a fuvarozók közötti előzetes megállapodás alapján éjfélkor Szabó Győző országos rendőrfőkapitány sajtóközleményben szólította fel a tüntetőket a torlaszok lebontására.

A válsághelyzetben Helmut Kohl német és Franz Vranitzky osztrák kancellár kinyilvánította segítségnyújtási szándékát.

Miskolc, 1990. október 27. A benzináremelés miatt tiltakozó taxisok sakkpartival múlatják az időt a lezárt Búza téri kereszteződésben. (Fotó: MTI/Kozma István)

Élőben adták a megegyezést

Október 28-án a reggeli óráktól valamelyest enyhült a blokád. Délben a Munkaügyi Minisztériumban megkezdődött az Érdekegyeztető Tanács ülése, amelyet a fuvarozók kérésére a televízió élő adásban közvetített.

A kormány részéről Bod Péter Ákos ipari és kereskedelmi miniszter és Rabár Ferenc pénzügyminiszter vezette a tárgyalást, a munkavállalók küldöttségét Forgács Pál, a Szakszervezeti Kerekasztal és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának (FSZDL) elnöke, valamint Nagy Sándor, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke, a munkaadókét pedig Palotás János, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke vezette.

Az ülésen Orbán István, a Magyar Gazdasági Kamara alelnöke elnökölt.

Hirhatar.com

Kiprovokált interjú a betegágynál

Az estére megszületett megállapodás szerint október 29-én 24 órától 12 forinttal csökkentik a megemelt benzinárakat, az új árak az árliberalizálással összefüggő törvények hatályba lépésig érvényesek.

A megegyezés hírére néhány óra alatt az egész országban teljesen megszűnt a blokád, helyreállt a közlekedés.

A megállapodás aláírása után Antall József miniszterelnök kórházi betegszobájában nyilatkozatot adott a televíziónak. Az úgynevezett „pizsamás interjúban” az országban kialakult helyzetet, a válságot megoldó kompromisszumot elemezve elismerte a kormány felelősségét, amiért a benzináremelés bejelentését előkészítő munkában hibákat követtek el.

Szerinte a megállapodás létrejötte után előállt helyzetben nincsenek vesztesek és győztesek, és ígéretet tett arra, hogy az „polgári elégedetlenségi mozgalomban” részt vevőkkel szemben a kormány nem kezd eljárást.

Huszonhat év távlatából

2016-ban kétkötetes, hétszáz oldalas összefoglaló műben elemezte a taxisblokád történéseit és hátterét a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (Retörki).

„Itt a kormánybuktatás volt a program” – jegyezte meg annak idején, a dolgozat bemutatóján Bíró Zoltán, a Retörki főigazgatója. Közölte: az SZDSZ így akarta elérni azt, amit a választásokon nem sikerült.

Mint mondta, azokban a napokban hajszálon múlott, hogy polgárháborús helyzet alakuljon ki Magyarországon. Az MTI érdeklődésére Bíró Zoltán akkor arról beszélt: Horváth Balázs akkori belügyminiszter levéltári hagyatékában kutatva M. Kiss Sándor, a Retörki tudományos főigazgató-helyettese által fellelt anyagok alapján döntöttek úgy, hogy az összefüggések feltárásába kezdenek.

Forrás:  hirado.hu, MTI

Hasonló hírek

Nem bírta ki sírás nélkül, amikor rájött, mit tett vele a saját anyja

Mazsi

36 évesen, 7 gyerekkel érettségizett a kisemmizettek megmentője

Géza

“Ma van életem legszomorúbb napja” – leírhatatlan a fájdalom, amit az elkeseredett orvos megosztott olvasóival

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------