Hirmagazin.eu
Főoldal » Építőipari akciócsoportot hoztak létre
Gazdaság

Építőipari akciócsoportot hoztak létre

A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs kedd délelőtti ülésén hangsúlyozták: az ágazat több, mint 340 ezer főnek ad munkát.

Létrehoztak egy építőipari akciócsoportot, amely közvetlenül és napi szinten foglalkozik az építőipari kapacitások bővítésével és a beruházások felgyorsításával. A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs délelőtti ülésének a középpontban az építőipar, az építőanyagipar és az építésgazdaság ösztönzése állt – tájékoztatott Varga Mihály pénzügyminiszter.

A tárcavezető kiemelte: az építőiparban 110 ezer vállalkozás működik és az ágazat 340 ezer embernek ad munkát. Az akciócsoportot Gyutai Csaba vezeti.

Gyorsítják és egyszerűsítik a beruházásokat

A délelőtti ülésen megtárgyalták és elfogadták hogy gyorsítani és egyszerűsíteni kívánják a hatósági eljárásokat az engedélyezés, a környezetvédelmi hatásvizsgálat és a közművek ügyintézésénél. Illetve, hogy tervezik az automatikus meghosszabbítását a beruházások végéig azoknak az építési engedélyeknek, amelyek a veszélyhelyzetet követő egy évben járnak majd le. Emellett lengyel és német minta alapján hatékonyabbá teszik az építésügyi, műszaki szabályozást és szabványrendszert.

10 pontos bürokráciacsökkentő csomag jön

Varga Mihály szólt arról is, hogy egy 10 pontos bürokrácia csökkentő intézkedés sorozattal az építési és elektromos csatlakozási eljárások hosszát közel a felére kívánják csökkenteni.

Továbbra is a cél, hogy az operatív törzs olyan további javaslatokat fogalmazzon meg, amelyek meggyorsítják a gazdaság szereplőinek akár a beruházási, akár a fejlesztési, akár más gazdasági tevékenységét – mondta végezetül a pénzügyminiszter.

magyarepitok

Hasonló hírek

“Adó-csokor”: adótörvények-, jogszabályok, aktuális változások, legfrissebb adóhírek a HIRMAGAZIN.EU online médiától

Géza

Még ma tankolhattok olcsóbban! Holnaptól brutális üzemanyagár-emelés lesz!

Géza

Szakértő: szükségszerű lépés a szocho csökkentése

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------