Főoldal » EP: Romlott a helyzet Magyarországon a Sargentini-jelentés megszavazása óta
Külföld

EP: Romlott a helyzet Magyarországon a Sargentini-jelentés megszavazása óta

Veszélyes útra lépett a magyar kormány, amikor egy tagja feljogosítva érezte magát, hogy más tagországok kormánytagjait szidja és rágalmazza

számolt be a hvg.hu arról, hogyan értékelte Gwendoline Delbos-Corfield EP-képviselő Kovács Zoltán nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár keddi Twitter bejegyzéseit, melyből kisebb botrány lett Brüsszelben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk Kovács épp egy magyar jogállamiságról folytatott vitán szegte meg a szabályokat azzal, hogy kommentárjaival szivárogtatott egy zárt ülésről. Az Általános ügyek tanácsában a 7-es cikkely szerinti eljárás keretein belül történő meghallgatás egyébként éppen a magyar fél kérése miatt nem volt nyilvános.

A francia zöldpárti Delbos-Corfield viszi tovább a holland, szintén Judith Sargentini rapportőri munkáját, miután ő nem is indult a 2019-es EP-választásokon.

A francia politikus részt vett azon a reggelin, melyre Magyarországot képviselőket is meghívták (, a tagállami képviselők találkoztak az EP delegációjával, és jelen volt a jogállamisági eljárásban „érintett” két biztos, a cseh Vera Jourova és a belga Didier Reynders is.

Gwendoline Delbos-Corfield

@GDelbosCorfield

En tant que rapportrice pour le Parlement européen sur le dossier , je rencontre ce matin le afin de faire un état des lieux sur la situation depuis l’adoption du rapport en septembre 2018.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Minél tovább habozik az Európai Tanács Magyarország ügyében, annál rosszabb lesz a helyzet, napról napra. A kormány eddig távozásra kényszerített egy egyetemet, szűkítette a civilek terét, és eltávolított bírókat. Már több mint egy év telt el azóta, hogy a Parlament többsége megszavazta az eljárás megindítását, és még mindig nincs világos képünk arról, hogy mi lesz a következő lépés a folyamatban, lesz-e bármilyen intézkedés – közölte az EP-képviselő a reggeli után.

A magyar újságíróknak pedig arról beszélt, hogy a Sargentini-jelentés elfogadás óta romlott a helyzet Magyarországon, az egyetemi szabadság és a kultúra terén). Nem érzi időszerűnek egy újabb jelentés készítését, de azt mondta, hogy jövőre újabb magyarországi látogatás tervez az EP-küldöttségével. Az Eurológus információi szerint a misszió jövő év februárja és áprilisa között érkezhet majd Magyarországra.

Az eljárás folytatásához az is fontos, hogy azt a következő féléves elnökséget vezető Horvátország ezt kezdeményezze. A most záruló finn elnökség minden korábbinál aktívabb volt ezen a téren – mondta Delbos-Corfield, hozzátéve, hogy bár neki már jelezték, hogy folytatni kívánják a folyamatod, de a még nem nyilatkoztak erről.

euronews, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A munkaképes korú menekültek tíz százaléka dolgozik Németországban

Edit

Titkolja a román bíróság, miért ítélte el Bekét és Szőcsöt a „székely terrorperben”! Oszd meg!

Géza

Merkel és Macron felszólította Putyint

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------