Hirmagazin.eu
Főoldal » Enyhén nőtt az érdeklődés az államkötvények iránt
Gazdaság

Enyhén nőtt az érdeklődés az államkötvények iránt

Enyhén emelkedett is a 3, az 5 és a 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama – szemlézi az MTI az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) közleményét.

A meghirdetett mennyiségnél 5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 45 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket az ÁKK a csütörtöki aukcióján. A két rövidebb lejárati idejű csomagból 15-15 milliárd forint értékben vitt piacra a kötvénykezelő, a 10 éves papírokból 10 milliárd forintnyit adott el.

Változó az érdeklődés a magyar állampapírok iránt

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 35,20 milliárd forintos ajánlatából az ÁKK 15 milliárd forintot fogadott el az előző aukción kialakultnál 10 bázisponttal magasabb, 0,85 százalékos átlaghozamon. Ugyanez ez a referenciahozam alakult ki a másod piacon is még szerdán.

Az elsődleges kereskedők 48,02 milliárd forint ajánlatából 15 milliárd forintot fogadtak el az 5 éves papírokra. Ez az előző aukción kialakultnál 4 bázisponttal magasabb, 1,79 százalékos átlaghozamon. A másodpiaci hozamszint 1,83 százalékon állt.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 28,87 milliárd forintból, megemelt értékesítéssel, 15 milliárd forintot fogadtak el. Az aukciós átlaghozam 3,10 százalék volt, 1 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, 0,02 ponttal a másodpiaci ár alatt volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Forrás: napi.hu

Képek: napi.hu, faktor.hu, privatbankar.hu

Hasonló hírek

Már 360 milliárd forintot jóváírtak a bankok – folytatódik az elszámoltatás

info

Adóköteles lesz a magán pálinkafőzés

info

A közbeszerzések mostantól csak elektronikusan intézhetők

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------