Image default
Gazdaság

Enyhén nőtt az érdeklődés az államkötvények iránt

Enyhén emelkedett is a 3, az 5 és a 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama – szemlézi az MTI az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) közleményét.

A meghirdetett mennyiségnél 5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 45 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket az ÁKK a csütörtöki aukcióján. A két rövidebb lejárati idejű csomagból 15-15 milliárd forint értékben vitt piacra a kötvénykezelő, a 10 éves papírokból 10 milliárd forintnyit adott el.

Változó az érdeklődés a magyar állampapírok iránt

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 35,20 milliárd forintos ajánlatából az ÁKK 15 milliárd forintot fogadott el az előző aukción kialakultnál 10 bázisponttal magasabb, 0,85 százalékos átlaghozamon. Ugyanez ez a referenciahozam alakult ki a másod piacon is még szerdán.

Az elsődleges kereskedők 48,02 milliárd forint ajánlatából 15 milliárd forintot fogadtak el az 5 éves papírokra. Ez az előző aukción kialakultnál 4 bázisponttal magasabb, 1,79 százalékos átlaghozamon. A másodpiaci hozamszint 1,83 százalékon állt.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 28,87 milliárd forintból, megemelt értékesítéssel, 15 milliárd forintot fogadtak el. Az aukciós átlaghozam 3,10 százalék volt, 1 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, 0,02 ponttal a másodpiaci ár alatt volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Forrás: napi.hu

Képek: napi.hu, faktor.hu, privatbankar.hu

Hasonló hírek

Adóügyek: itt a szüret; állami pénz; munka törvénykönyve; adóhátralék kezelése (minden, ami fontos)!

Géza

Több tízezer diák kezdhette meg új körülmények között az idei tanévet – videó

Géza

A nyugdíjasok is részesülnek a gazdasági fejlődésből

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------