Hirmagazin.eu
Főoldal » Ennyit lehet majd keresni a debreceni BMW-gyárban
Gazdaság

Ennyit lehet majd keresni a debreceni BMW-gyárban

A Hays Hungary mérnöki toborzó csapatát az Autopro.huarra kérte, saccolják meg, nagyságrendileg hogyan alakulnak a mérnöki bérek a debreceni BMW-nél.

A Hays Hungary adatai alapján egy pályakezdő mérnök a debreceni térségben jelenleg 350-400 ezer forint havi bruttó fizetésre számíthat, egy legalább hároméves tapasztalattal rendelkező kollégája 450-500 ezer forinttal kalkulálhat, míg egy vezető akár 600-650 ezer forinttal.

Közép és Nyugat-Magyarország között nincs jelentős eltérés, tehát nem keres többet egy mérnök Pest megyében, mint Győrben. Ezektől csak a kelet-magyarországi régió tér el– hívta fel a figyelmet Vizkeleti László, a Hays Hungary csapatmenedzsere.

A BMW vajon hány százalékkal lendítheti meg a fizetéseket a térségben? – kérdezte az Autopro.hu a szakembert. – Egy jelölt számára munkahelyváltás által átlagosan 6-8 százalékos növekedés érhető el, körülbelül erre lehet számítani rövid távon. Hosszú távon akár 10 vagy 15 százalékos növekedés is reális, tekintve, hogy nem a BMW lesz az egyetlen új cég Debrecen térségében. Továbbá az ingatlanárak emelkedése, a befektetések mértéke, a közútfejlesztések tovább befolyásolhatják a béreket.

Ennyit lehet majd keresni a debreceni BMW-gyárban
Debrecenben épül az új BMW-gyárFORRÁS: IMAGINECHINA/ZHANG WENKUI – IMAGINECHINA/ZHANG WENKUI

Vizkeleti László úgy számol, a debreceni BMW pályakezdőknek 400-450 ezer forintot, tapasztalt mérnököknek 500-550 ezer forintot, míg vezetőknek 650-700 ezer forintot kínálhat majd. Biztosan jelentős munkaerő-áramlás fog megindulni a BMW irányába. Hogy mennyire lesznek bajban a kis- és közepes vállalkozások, azt az fogja eldönteni, hogy mennyire voltak felkészültek.

A BMW 2023-ra ígéri a termelés elindítását Debrecenben. A szakember szerint a kisvállalkozások akkor fogják növelni a mérnökeiknek adott fizetéseket, amint köztudomásúvá válik, hogy hamarosan elindulnak a felvételek a BMW-nél.

Forrás: origo.hu

 

Hasonló hírek

Tolnában tovább csökkent az álláskeresők száma júniusban

Edit

Hárommilliárdos támogatás a gyermekéhezés ellen

Edit

Nyártól már a számlázást is bekötik a NAV-hoz (Olvasd el és feltétlen hallgasd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------