Image default
Életmód hírek

Ennyiért mehetünk ma Magyarországon luxuselvonóra: hoteleket megszégyenítő körülmények között, teljes anonimitásban gyógyulhatnak a függők Nógrádgárdonyban

Nógrádgárdony ― Zsúfolt, omladozó falú kórtermek helyett sokcsillagos hoteleket megszégyenítő luxusban születhetnek újjá a szenvedélybetegek hazánk legexkluzívabb elvonóján.

A különleges terápiasorozatnak a fővárostól 100 kilométerre fekvő festői Nógrádgárdonyban található kastélyszálló ad otthont, ahol jakuzziban és szaunában regenerálódhatnak a betegek. A nem mindennapi körülményeknek megkérik az árát: egy 28 napos „komplex függőségkezelési program és wellnessterápia” közel 4,5 millió forintot kóstál. Cserébe a kliensnek egy percig nem kell lemondania a kényelemről, miközben orvosi ellátást és 24 órás nővéri felügyeletet biztosítanak számára. Egyszerre legfeljebb négy páciens veheti igénybe a szolgáltatást, ami Fülöp Anita operatív vezető szerint „szinte mindenben eltér” az államitól.

A bentlakásos kúra alatt 24 órás orvosi felügyelet dukál

– Egyágyas, elit szobákat biztosítunk a kliensnek. A cél a teljes életmódváltás, ami teljes diszkréció mellett zajlik. A jelentkező anonimitást is kérhet, mindenkivel, akivel találkozik, titoktartási szerződést írunk alá, ráadásul senki nem jön rá, hogy magánterápián van, hiszen nincs elkülönítve a szálló többi vendégétől – mondta a Blikknek Fülöp.

A kényelem az első számú szempontok között szerepel

A program gerince, hogy minden olyan módszert megtanítanak a függőknek, amely segít józan életet élni. Ha a páciens visszaesik, térítésmentesen részt vehet egy 3 alkalmas utókezelésen. A program névadója, Dudits Dénes szerint ügyfélkörüket többnyire vállalkozóküzletemberekorvosokügyvédek és közszereplők alkotják.

– Ők félnek attól, hogy kockára tennék mindazt, amit felépítettek, ha kiderülne, problémával küzdenek. Erősségünk az anonimitás mellett, hogy hosszabb távú kezelést nyújtunk. A bentfekvős fázisban testileg-lelkileg stabilizálódhat a beteg, majd hetente 35 ezerért konzultációkkal segítjük akár még egy évig – magyarázta a szakember, aki hozzátette: nemcsak drog-, gyógyszer- és alkoholfüggőkkel, de stresszbetegekkel, depresszióval és szorongásos zavarral küzdőkkel is foglalkoznak.

Dudits Dénes, a módszer névadója
blikk

Hasonló hírek

Névnapok október 20-án

info

8 királyi hálószobatitok

info

Drogtanácsok Zacher Gábortól: „Nem azért megyek fesztiválra, hogy összeokádva egy fa alatt feküdjek”

Géza