Hirmagazin.eu
Főoldal » Ennyi idősen lépnek félre a legtöbben a kutatás szerint – A hűtlenkedés legfőbb okát is kiderítették
Életmód hírek

Ennyi idősen lépnek félre a legtöbben a kutatás szerint – A hűtlenkedés legfőbb okát is kiderítették

Megállapították, hány évesen bonyolódnak a legtöbbször titkos viszonyba a férfiak és a nők, és azt is, hogy mi ennek az oka.

megcsalas 1
A hűtlenség kérdésköre szinte minden embert foglalkoztat, és sajnos sokakat érint is. Természetesen a kutatókat sem hagyja hidegen a téma, rengeteg vizsgálat született ugyanis már a félrelépésekről, ezek okairól, következményeiről.

Egy új felmérés is a megcsalás témakörét igyekezett körbejárni, és azt próbálta kideríteni, hogy hány évesen bonyolódik a legtöbb ember titkos viszonyba, illetve azt is megállapította, milyen okokból teszik ezt.

Hány évesen hűtlenkednek a legtöbben?

Az Ashley Madison társkereső oldal 2099 felhasználóját kérdezve próbálta megadni a választ arra, hogy melyik a leghűtlenebb időszak az emberek életében. Az alanyokat különböző korcsoportokra bontották: voltak 18 alattiak, 19-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69 közöttiek, valamint 70 év felettiek egyaránt. Az eredmények alapján pedig sikerült megállapítaniuk azt a három életszakaszt, melyben az emberek a leginkább hajlamosak megcsalni a párjukat, és nemekre bontva pontosabban is meghatározták azt, hogy hány évesen történik a legtöbb félrelépés.

felrelepes

Fotó: AndreyPopov / Getty Images Hungary

A megkérdezettek 32%-a 30 és 39 éves kora között csalta meg a párját. A férfiak 36 évesen regisztrálnak először általában egy szexpartner- vagy szeretőkereső oldalra, míg a nők 33 évesen teszik ugyanezt. Isabella Mise, az Ashley Madison kommunikációs vezetője pedig azt is elmondta, miért. A legtöbben ugyanis 28 évesen vagy akörül házasodnak meg, néhány év múlva pedig szembesülnek az első komolyabb problémákkal, a szerelem meggyengül, a szenvedély alábbhagy, a felek pedig elidegenednek a kapcsolattól, csalódnak, megijednek, és gyakran egy titkos viszonyban keresnek vigaszt. Persze, azt ő is egyértelműen kijelentette, hogy ez a lehető legrosszabb módja a gondok és a feszültség kezelésének.

További, félrelépésre hajlamosító korszakok

A vizsgálat szerint két egyéb korcsoportban is sokan lépnek még félre: 19 és 29 éves kor között a megkérdezettek 28%-a, míg 40 és 49 éves kor között az alanyok 24%-a csalta meg életében először a párját. Előbbi esetben szintén a tartós kapcsolatokban való csalódás, a nem teljesülő elvárások okozhatják a leggyakrabban a félrelépést, míg a második esetben a gyerekek születése utáni nehézségek, problémák, valamint az azok megoldására való képtelenség eredményezi azt, hogy titkos viszonyt kezdeményez az egyik, esetleg mindkét fél.

A kutatások természetesen nem azt jelentik, hogy mindenkinek megfordul a fejében ennyi idősen a félrelépés, azonban az adatok felhívják a figyelmet arra, hogy milyen korban milyen párkapcsolati problémák okozhatják a legkomolyabb, legsúlyosabb károkat a felek között. Érdemes ezekre odafigyelni, és megerősíteni a viszonyt, valamint őszinte, nyílt kommunikációval, esetleg, ha más nem válik be, párterapeuta segítségével igyekezni megoldani a felmerülő nehézségeket. A megcsalás azonban mindig a legrosszabb választás.

A hűtlenség legfőbb jelei

Több jele is van annak, ha az egyik fél félrelép, ám ezeknek sokan nem tulajdonítanak elég nagy jelentőséget. A következő jelekre pedig érdemes odafigyelni, mert titkos viszonyt sejtetnek.

femina

Hasonló hírek

Szívmelengető anya-lánya fotók a nagyvilágból :)

Edit

A szexhiány semmi ehhez képest: mutatjuk az igazi szerelemgyilkost!

Mazsi

Hogy legyen kinek becsengetni…

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------