Hirmagazin.eu
Főoldal » Ennek sokan örülnek majd: ennyivel emelkedik jövőre a nyugdíj
Gazdaság

Ennek sokan örülnek majd: ennyivel emelkedik jövőre a nyugdíj

Új hír érkezett a kormányzat nyugdíjemelési terveit illetően: három százalékkal emelkedhetnek a nyugdíjak jövőre.

Menedzsment Fórum számolt be arról, hogy a nemrégiben elkészült konvergenciaprogram alapján akkora inflációval számol, aminek révén 2021-ben 3 százalékkal emelhetik a nyugdíjakat az idei 2,8 százalék után.

“Összességében a külső és a belső tényezők egyaránt abba az irányba mutatnak, hogy a fogyasztói árak növekedése 2020-ban lassulhat, így az év első hónapjaiban látott erőteljes drágulás ellenére az év egészében 2,8% lehet az infláció mértéke.

Ezt követően azonban az egyszeri áremelkedést okozó tényezők bázisba épülésével az infláció mérsékelten emelkedhet.

Ennek hatására 2021-től az MNB középtávú céljának megfelelően 3% lehet az általános áremelkedés üteme” – idézik a dokumentum egyik bekezdését, amelynek alapján arra következtethetünk, hogy a hatályos jogszabálynak megfelelően a nyugdíjak 3 százalékkal emelkedhetnek jövő januárban.

Az árak változását azonban nem könnyű előre megítélni, így az mfor.hu szerint lehetséges, hogy a kormány álláspontja ebben a kérdésben változhatott a a konvergenciaprogram uniós benyújtása óta.

Az átlagnyugdíj idén közel 140 ezer forintra emelkedett, a további három százalékkal ez az összeg havonta csaknem 143 ezer forint lehet, ám ebben az összegben még nincs benne a 13. havi nyugdíj első fele.

A jegybank szerint mérsékeltebb áremelkedés várható a következők időszakban. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön biztosan részletesebben beszél erről a Kormányinfón, a 2021-es költségvetés megvitatásakor.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Elkészült az egri sportcsarnok felújításának első üteme

info

Varga Mihály: rekordidő alatt született döntés vállalkozások fejlesztéseinek támogatásáról

Géza

Egymilliárd forintos járműipari fejlesztés kormányzati támogatással (A cikk videót tartalmaz)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------