Főoldal » Ennek nem szabad megtörténnie, mert rosszabb lehet, mint a pestis! Amerikai tudósok lemodellezték, mit tehet egy koronavírus-járvány az emberiséggel – íme a rémületes eredmény
Tudástár - minden érdekesség

Ennek nem szabad megtörténnie, mert rosszabb lehet, mint a pestis! Amerikai tudósok lemodellezték, mit tehet egy koronavírus-járvány az emberiséggel – íme a rémületes eredmény

65 millió emberrel végezhet egy koronavírus-járvány: erre a megdöbbentő eredményre jutottak az amerikai Johns Hopkins Egyetem kutatói egy számítógépes járványmodell segítségével.

A kutatók még a mostani kínai eredetű járvány kitörése előtt, tavaly októberben futtattak le egy számítógépes modellvizsgálatot, melyben arra kerestek választ, mi történik, ha a Földön végigsöpör egy ismeretlen kórokozó. Az eredmény rémületes: a legrosszabb forgatókönyv szerint 65 millió áldozattal járna másfél év alatt a fertőzés terjedéseírja a The Daily Mail.

Az egyetem egyik kutatója most azt mondta: nem lepődött meg, mikor a koronavírus okozta új járványról érkeztek hírek tavaly december végén. – Majdnem biztosak voltunk abban, hogy egy hasonló fertőzés okozója ilyen kórokozó lesz – mondta dr. Eric Toner. A tudós hozzátette: az már kiderült, hogy a fertőzés emberről emberre is terjedhet, de hogy pontosan milyen módon, az egyelőre nem tisztázott.

Egy 65 millió áldozattal járó járvány az emberiség történetének egyik legsúlyosabb egészségügyi krízise lehet: az 1918-tól pusztító spanyolnátha áldozatait 20-100 millió közöttire, míg a középkori pestisjárványban meghaltak számát szintén 50-100 millió fő körülire teszik a kutatók.

Forrás: Blikk.hu

Hasonló hírek

Tegnap volt 75 éve, hogy a szovjet csapatok hazánk területére léptek

Géza

Félmillió éves kőeszközöket tártak fel Izraelben (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

51-es körzet Oroszországban – dokumentumfilm

Edit