Hirmagazin.eu
Főoldal » Engedjük el káros szenvedélyeinket! Az ORFK és BRFK közös tanácsadó programja! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!
Belföldi hírek

Engedjük el káros szenvedélyeinket! Az ORFK és BRFK közös tanácsadó programja! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Ezzel a szlogennel tartott közösen flashmob-ot az Országos Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Duna-parton a kábítószer-ellenes világnap alkalmából. (2018. 06. 26., k – 16:24, ORFK Kommunikációs Szolgálat)

Középiskolai tanulók 2018. június 26-án 15 órakor környezetbarát papírból hajtogatott hajókat bocsátottak útjukra a Dunán, ezzel szimbolizálva a káros szenvedélyek elhagyásának fontosságát.

A rendőrség a világnaphoz kapcsolódva 2018. június 11. és 26. között – a témát fókuszba  helyezve – ­ drogprevenciós programsorozattal készült.

Az ország számos pontján drogprevenciós tájékoztató előadásokat, kitelepüléseket, vetélkedőket, gyermektáborokban foglalkozásokat, szakmai napokat tartottak. Valamennyi rendezvényen biztosított volt a drogok hatásait érzékeltető speciális szemüveg, így a résztvevők megtapasztalhatták azokat a hatásokat, melyeket a különböző bódító szerek fogyasztása válthat ki.

A rendőrség drogprevenciós tevékenysége azonban nem csak e két hétre korlátozódik. A gyermekek, fiatalkorúak biztonságra- és jogszabálykövetésre nevelése érdekében a rendőrség több iskolai programmal is jelen van a köznevelési intézményekben.

Az általános- és középiskolás diákok a rendőrség munkatársaitól olyan problémamegoldási lehetőségeket tanulnak, melyeket személyiségükbe építve „éles helyzetben” már készségszinten, rutinszerűen alkalmazhatnak.

A módszer lényege a szituációs és szerepjátékok, valamint az irányított beszélgetés alkalmazása. Olyan komplex, az egyedi sajátosságokat és igényeket figyelembe vevő programok működnek, amelyek felölelik a korosztály igényeit.

Legfőbb cél, növelni a fiatalok biztonságát a legsúlyosabb devianciákkal, a bűnözéssel és a szerfogyasztással szemben. A rendőrség feladatai között szerepel a fiatalok bűncselekményekkel szembeni fokozott védelme mind elkövetői, mind a sértetti oldalon, kiemelt figyelemmel az internet veszélyeire, a családon belüli erőszakra, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekre, valamint a közlekedésbiztonságra.

A fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása érdekében a rendőrség 2014 szeptemberében drogprevenciós programot indított A szülők és a családok a rendőrség kiemelt partnerei a kábítószer-bűnözés megelőzésében címmel.

A program célja, hogy a 12-18 éves gyermekeket nevelő szülők, családtagok közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, következményeiről.

Valamennyi rendőrkapitányságon elérhetőek a program helyi közvetítői, akik tanácsokkal, információkkal segítik a hozzájuk fordulókat.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Fél órán át feküdt az úttesten, senki nem segített a haldokló férfin

Edit

Az MSZP nem árulja el, hogy mi az, ami nem tuti, és mit ne csináljunk

Géza

Uniós vezetőkkel egyeztet Orbán Viktor

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------