Image default
Belföldi hírek

Engedjük el káros szenvedélyeinket! Az ORFK és BRFK közös tanácsadó programja! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Ezzel a szlogennel tartott közösen flashmob-ot az Országos Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Duna-parton a kábítószer-ellenes világnap alkalmából. (2018. 06. 26., k – 16:24, ORFK Kommunikációs Szolgálat)

Középiskolai tanulók 2018. június 26-án 15 órakor környezetbarát papírból hajtogatott hajókat bocsátottak útjukra a Dunán, ezzel szimbolizálva a káros szenvedélyek elhagyásának fontosságát.

A rendőrség a világnaphoz kapcsolódva 2018. június 11. és 26. között – a témát fókuszba  helyezve – ­ drogprevenciós programsorozattal készült.

Az ország számos pontján drogprevenciós tájékoztató előadásokat, kitelepüléseket, vetélkedőket, gyermektáborokban foglalkozásokat, szakmai napokat tartottak. Valamennyi rendezvényen biztosított volt a drogok hatásait érzékeltető speciális szemüveg, így a résztvevők megtapasztalhatták azokat a hatásokat, melyeket a különböző bódító szerek fogyasztása válthat ki.

A rendőrség drogprevenciós tevékenysége azonban nem csak e két hétre korlátozódik. A gyermekek, fiatalkorúak biztonságra- és jogszabálykövetésre nevelése érdekében a rendőrség több iskolai programmal is jelen van a köznevelési intézményekben.

Az általános- és középiskolás diákok a rendőrség munkatársaitól olyan problémamegoldási lehetőségeket tanulnak, melyeket személyiségükbe építve „éles helyzetben” már készségszinten, rutinszerűen alkalmazhatnak.

A módszer lényege a szituációs és szerepjátékok, valamint az irányított beszélgetés alkalmazása. Olyan komplex, az egyedi sajátosságokat és igényeket figyelembe vevő programok működnek, amelyek felölelik a korosztály igényeit.

Legfőbb cél, növelni a fiatalok biztonságát a legsúlyosabb devianciákkal, a bűnözéssel és a szerfogyasztással szemben. A rendőrség feladatai között szerepel a fiatalok bűncselekményekkel szembeni fokozott védelme mind elkövetői, mind a sértetti oldalon, kiemelt figyelemmel az internet veszélyeire, a családon belüli erőszakra, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekre, valamint a közlekedésbiztonságra.

A fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása érdekében a rendőrség 2014 szeptemberében drogprevenciós programot indított A szülők és a családok a rendőrség kiemelt partnerei a kábítószer-bűnözés megelőzésében címmel.

A program célja, hogy a 12-18 éves gyermekeket nevelő szülők, családtagok közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, következményeiről.

Valamennyi rendőrkapitányságon elérhetőek a program helyi közvetítői, akik tanácsokkal, információkkal segítik a hozzájuk fordulókat.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Itt a kormányhatározat a biztonsági kerítésről

info

Felfoghatatlan! A Facebook tötörlte a cikkünket, mert fájt a Facebook-nak az igazság! Cikkünket közel 2 nap alatt milliók nézték meg! Oszd meg!

Géza

Felújítják, majd három sávossá bővítik az M1-es autópályát

Géza