Főoldal » „Engedjetek el, nincs több erőm” – meghalt a Pillangógyerek, aki sokakat meghatott Szerbiában
Külföld

„Engedjetek el, nincs több erőm” – meghalt a Pillangógyerek, aki sokakat meghatott Szerbiában

Tegnap este a belgrádi Anya– és Gyermekvédelmi Intézetben meghalt az a 12 éves kisfiú, akinek története sokakat meghatott Szerbiában. A Pillangógyereknek is nevezett kisfiú egy nagyon ritka bőrbetegségben szenvedett.

Despot Lazić Bajina Bašta-n élt, egy epidermolysis bullosa (EB) nevű nagyon ritka bőrbetegséggel küzdött, amitől folyamatosan hólyagos volt és sebes a bőre. A fiú akkor került az érdeklődés középpontjába, amikor 2015-ben a szülők a Blic napilapnak nyilatkozva beszéltek a gyermeküket sújtó betegségről.

Az epidermolysis bullosa (EB) egy örökletes betegség, melynek lényege, hogy a bőrön már igen kis mechanikai erőbehatásra hólyagok képződnek, melyek aztán kifakadnak. A fiú már születése óta szenvedett ebben a borzalmas betegségben, sokan csak Pillangófiúnak hívták, mert sérülékenysége hasonlatos volt a lepkék szárnyához.

kis Despotot édesanyja Sofija ápolta, úgy, hogy speciális fáslikkal körbe tekerte a testét, hogy csak minimális felületen sérülhessen. De mivel a fásli nagyon drága volt, az állam pedig fittyet hány a betegekre, ezért a család a polgároktól kért segítséget.

Anyukám, tudom, hogy itt a vége. Nem félek a haláltól. Csak azt akarom, hogy engedjetek elnincs több erőmAdd át üdvözleteimet mindenkinek”

 

– mondta édesanyjának a kisfiú, mielőtt elvesztette volna eszméletét. Ezután a szervei fokozatosan kezdték felmondani a szolgálatot, tegnap kétszer is sikerült újraéleszteni őt, de harmadjára már nem.

Despot Lazić

Despot Lazić

Despot Lazić

(Blic.rs nyomán)

Hasonló hírek

Az Iszlám Állam készülhetett merényletre Münchenben

Edit

Már Münchenben is sátor kell a bevándorlóknak

info

Ne etessék a bevándorlókat – követeli Calais polgármestere

Edit